Galbūt galutinis vaizdelis atrodo nekaip, bet skonis - pasakiškas!
* Lazanijos lakštų,
* Truputis majonezo,
* Truputis sviesto arba margarino formos kraštams ir dugnui ištepti,
* Pomidorų padažo,
* Pomidorų padažo,
* Sūrio.
Baltasis padažas:
* 1 l pieno,
* 5 valg.š. miltų,
* Šiek tiek druskos,
* Šiek tiek džiovintų petražolių (nebūtina).
Įdaras:
* Vištienos krūtinėlės,
* Druskos, pipirų ir ciberžolės,
* Petražolių,
* Truputis citrinos sulčių,
* Konservuotų kukurūzų,
* Žirnelių,
* Pievagrybių,
* Alyvuogių aliejaus,
* 2-3 morkų,
* po 3 valg. š. grietinės ir majonezo (jei reikia daugiau),
* Tarkuoto mėgiamo sūrio.
Ruošiame mėsytę su daržovėmis: krūtinėlę
susmulkiname norimo dydžio gabalėliais, padruskiname ir papiriname,
įberiame ciberžolės ir petražolių. Įlašiname truputį citrinos sulčių ir
paliekame pasimarinuoti.
Tuo metu nuskutame morkas ir jas supjaustome griežinėliais.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir dedame krūtinėlę. Viską kepiname apie 10 minučių.
Tuomet dedame morkų griežinėlius. Po dar 10 minučių - kukurūzus,
žirnelius ir pievagrybius. Galiausiai - majonezą ir grietinę. Viską
gerai išmaišome.
Gaminame padažą: puode užviriname pieną, padruskiname ir dedame palaipsniui po truputį miltus ir gerai maišome, kad nesusidarytų gumulėlių. Sudėjus visus miltus įberiame šiek tiek džiovintų petražolių ir leidžiame viskam pavirti ir paburbuliuoti apie porą minučių.
Lazanijos sluoksniavimas: formos, kurioje kepsime, dugną ir šonus ištepame trupučiu sviesto ar margarino.
1-as lazanijos sluoksnis: dugną išklojame keliais lazanijos lakštais, užpurškiame šiek tiek majonezo. Tuomet dedame pusę baltojo padažo ir tolygiai paskirstome, dar pusę paruoštos vištienos su daržovėmis ir šiek tiek pomidorų padažo.
2-as lazanijos sluoksnis: (ant paruošto pirmojo sluoksnio) vėl dedame kelis lazanijos lakštus, likusius baltąjį padažą ir vištieną su daržovėmis bei šiek tiek pomidorų padažo. Galiausiai, paskutinius kelis lakštus, užpurškiame šiek tiek majonezo ir apibarstome tarkuotu sūriu.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir pašauname lazaniją kepti 30 minučių, kol sūris gražiai parusta. Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
Gaminame padažą: puode užviriname pieną, padruskiname ir dedame palaipsniui po truputį miltus ir gerai maišome, kad nesusidarytų gumulėlių. Sudėjus visus miltus įberiame šiek tiek džiovintų petražolių ir leidžiame viskam pavirti ir paburbuliuoti apie porą minučių.
Lazanijos sluoksniavimas: formos, kurioje kepsime, dugną ir šonus ištepame trupučiu sviesto ar margarino.
1-as lazanijos sluoksnis: dugną išklojame keliais lazanijos lakštais, užpurškiame šiek tiek majonezo. Tuomet dedame pusę baltojo padažo ir tolygiai paskirstome, dar pusę paruoštos vištienos su daržovėmis ir šiek tiek pomidorų padažo.
2-as lazanijos sluoksnis: (ant paruošto pirmojo sluoksnio) vėl dedame kelis lazanijos lakštus, likusius baltąjį padažą ir vištieną su daržovėmis bei šiek tiek pomidorų padažo. Galiausiai, paskutinius kelis lakštus, užpurškiame šiek tiek majonezo ir apibarstome tarkuotu sūriu.
Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir pašauname lazaniją kepti 30 minučių, kol sūris gražiai parusta. Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment