4 paplotėliams:
- 300 gr miltų,
- 400 gr manų kruopų,
- Truputis druskos,
- 1 valg.š. alyvuogių aliejaus,
- 1 valg.š. sausų mielių,
- Apie 400 ml šilto vandens.
Miltus, manų kruopas ir druską suberiame į didelį dubenį. Įpilame alyvuogių aliejaus, suberiame sausas mieles ir supilame visą šiltą vandenį. Kočiojame tešlą. Tuomet ją padaliname į 4 lygias dalis.
Ant darbinio paviršiaus užberiame šiek tiek manų kruopų, imame vieną gabalėlį tešlos ir gerai apvoliojame manų kruopose, padarydami rutuliuką. Jį dedame ant skardos (kurioje vėliau kildinsime duoną, o galiausiai ją kepsime). Taip kartojame su kiekvienu tešlos gabalėliu. Užkloję paliekame pailsėti 5 minutėms.
Tada imame kiekvieną rutulėlį, užberiame šiek tiek manų ir formuojame paplotėlius. Dedame į skardą, o baigę formuoti visus - paliekame pakilti 1 valandai.
Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros apie 30-40 minučių, kol paplotėliai gražiai paruduoja. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment