- 200 gr grūdėtos varškės,
- 1 kiaušinis,
- Šiek tiek druskos,
- Keli v.š. cukraus,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- 2-3 v.š. manų kruopų,
- Truputėlis lydyto sviesto,
- Miltų tiek, kad tešla nebeliptų prie rankų,
- Aviečių uogienės ar sviestuko.
Grūdėtą varškę sumaišome su kiaušiniu, įberiame druskos, cukraus, kepimo miltelių, manų kruopų ir pilame lydytą sviestą. Viską gerai išmaišome ir pradedame dėti miltus. Užminkome tešlą.
Ant lygaus paviršiaus beriame šiek tiek miltų, imame truputėlį tešlos ir formuojame varškėčius.
Užverdame puodą vandens, padruskiname ir sudedame varškėtukus. Verdame, kol visi išplaukia į puodo paviršių.
Išvirusius patiekiame su trupučiu sviestuko ar aviečių uogiene... Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment