- 7 gr sausų mielių,
- Šiek tiek šilto pieno ar vandens (mielėms aktyvuoti),
- 2 a.š. druskos,
- 3 a.š. cukraus,
- 500 gr ar daugiau miltų,
- 50 gr aguonų,
- 50 gr linų sėmenų,
- 2 v.š. augalinio aliejaus,
- 200-250 ml šilto vandens.
Pirmiausia, aktyvuojame mieles: į šiltą vandenį suberiame sausas mieles ir jas gerai išmaišę, paliekame 5 minutėms pastovėti.
Į
didelį dubenį suberiame miltus, druską bei cukrų. Supilame augalinį
aliejų ir aktyvuotas mieles. Suberiame sėmenis ir aguonas. Reikalui
esant, pabarstome daugiau miltų. Viską gerai išmaišę, užminkome tešlą ir
paliekame pailsėti 5 minutėms.
Formuojame
norimo dydžio paplotėlius, kepalėlius ar kitokios formos duonelę ir
užkloję švariu rankšluoščiu paliekame kildinti 1 valandai.
Įkaitiname
orkaitę iki 180-200 laipsnių, duonelę pašauname orkaitėn. Kiekvieną kepalėlį kepti apie 25
minutes arba, kol gražiai paruduos. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment