Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/16

Bananų duona


Geriausia naudoti pernokusius bananus ir labai svarbu naudoti tinkamo dydžio kepimo formą.

  • 285 gr miltų,
  • 1 a.š. sodos,
  • ½ a.š. druskos,
  • 110 gr sviesto ir dar šiek tiek skardai patepti,
  • 225 gr smulkaus cukraus (be cukraus pudros), 
  • 2 kiaušiniai,
  • 4 prinokę bananai,
  • 85 ml pasukų (arba normalaus pieno sumaišyto su 1½ a.š. citrinos sulčių arba acto),
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto.


Įkaitinti orkaitę iki 180C.

Dideliame dubenyje persijoti miltus, sodą ir druską.

Atskirame inde ištrinti sviestą su cukrumi, kol masė tampa vienalytė, lengva ir puri.
Į šią masę dėti kiaušinius, sutrintus bananus, supilti pasukas bei vanilės ekstraktą. Gerai išmaišyti ir viską atsargiai sudėti į miltų mišinį.


Kepimo formą (20cm x 12.5cm) ištepti riebalais ir supilti paruoštą pyrago masę.

Pašauti į įkaitintą orkaitę 1 valandai, arba, kol pyragas gerai iškyla ir gražiai paruduoja.

Ištraukti iš orkaitės ir palikti kelioms minutėms praaušti, tuomet išėmus iš formos, ataušinti galutinai. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...