Geriausia naudoti pernokusius bananus ir labai svarbu naudoti tinkamo dydžio kepimo formą.
- 285 gr miltų,
- 1 a.š. sodos,
- 110 gr sviesto ir dar šiek tiek skardai patepti,
- 4 prinokę bananai,
- 85 ml pasukų (arba normalaus pieno sumaišyto su 1½ a.š. citrinos sulčių arba acto),
Įkaitinti orkaitę iki 180C.
Dideliame dubenyje persijoti miltus, sodą ir druską.
Atskirame inde ištrinti sviestą su cukrumi, kol masė tampa vienalytė, lengva ir puri.
Į šią masę dėti kiaušinius, sutrintus bananus, supilti pasukas bei vanilės ekstraktą. Gerai išmaišyti ir viską atsargiai sudėti į miltų mišinį.
Kepimo formą (20cm x 12.5cm) ištepti riebalais ir supilti paruoštą pyrago masę.
Pašauti į įkaitintą orkaitę 1 valandai, arba, kol pyragas gerai iškyla ir gražiai paruduoja.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti kelioms minutėms praaušti, tuomet išėmus iš formos, ataušinti galutinai. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment