- 250 gr juodojo (pusiau saldaus) šokolado,
- 30 ml (2 v.š.) pieno,
- 2 kiaušinio tryniai,
- 75 gr sviesto,
- 60 gr kakavos,
- apie 15 ml stiprios kavos.
Šokoladą sulaužyti mažesniais gabalėliais ir ištirpinti ant karšto vandens
vonelės. Kai šokoladas ištirpsta ir tampa vienalytis, nuimti nuo karščio.
Pastoviai maišant, sudėti kiaušinio trynius, tuomet sumesti smulkesniais
gabalėliais supjaustytą sviestą. Įpilti stiprios kavos. Gerai maišyti apie 2 ar
3 minutes ir dėti atvėsti į šaldytuvą 4-5 valandoms.
Ištraukus iš šaldytuvo, kabinti šaukštu po nedaug, formuoti triufeliukus
ir apvolioti kakavoje.
Laikyti šaltai, tačiau prieš patiekiant leisti truputį apšilti kambario
temperatūroje. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment