2 asmenims:
- 3 v.š. alyvuogių aliejaus,
- 1 vidutinis svogūnas,
- 2 skiltelės česnako,
- 1 žaliasis čili pipiras (arba 3-5 šlakeliai Tabasco padažo),
- 400 gr vištienos filė (2 krūtinėlės),
- 1/2 a.š. malto kmyno,
- 1/4 a.š. maltos ciberžolės (kurkuma),
- 1/4 a.š. maltos kalendros,
- 1/4 a.š. Garam Masala prieskonių mišinio arba 1 a.š. kario pastos,
- 1/4 a.š. druskos,
- 1 a.š. pomidorų pastos,
- 100 ml grietinėlės.
Smulkiai supjaustyti svogūną, česnaką nulupti ir taip pat smulkiai supjaustyti. Susmulkinti čilį. Vištienos filė supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.
Keptuvėn įpilti alyvuogių aliejaus ir jame kepinti svogūną apie 1 minutę. Sudėti vištieną ir viską pakepinti dar apie 5-6 minutes. Tuomet vištienai pradėjus kepti, sudėti česnaką bei čili pipirą (arba tiesiog 3-5 šlakelius Tabasco padažo) ir pastoviai maišant, kepti 2-3 minutes, kol mėsytė gražiai paruduoja.
Laikas dėti visus prieskonius: druską, ciberžolę, kmyną, kalendrą ir viską gerai išmaišyti. Tuomet įdėti pomidorų pastą ir Garam Masala prieskonių mišinį arba kario pastos. Galiausiai pilti grietinėlės ir viską dar kartą gerai išmaišyti.
Patiekti su ryžiais ir indiška naan duona arba poppadoms paplotėliais. Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment