Pimentón (ispaniškai: paprika) yra vienas iš pagrindinių prieskonių ispaniškoje virtuvėje. Naudojama visur, pradedant nuo chorizo dešros baigiant įvairiausiais padažais, o taip pat dažnai pabarstoma ant patiekalų su aštuonkojais ir netgi kiaušinienės.
Yra kelios paprikos rūšys:
- Pimentón Dulce arba saldžioji (švelni) paprika - naudojami apvalūs raudoni pipirai, suteikiantys švelnų, lengvą skonį ir aromatą.
- Pimentón Agridulce arba vidutiniškai aštri paprika - ilgesni, tamsesni raudonieji pipirai, gaunama vidutiniškai aštri paprika.
- Pimentón Picante arba labai aštri paprika – gaminama iš bet kokių kelių rūšių ilgųjų raudonųjų pipirų.
- Pimentón de la Vera turi stiprų dūmo kvapą, kuris suteikiamas džiovinant-rūkant pipirus, naudojama daug ąžuolo medienos. Šis procesas užima apie 2 savaites.
Šaltinis: spanishfood.about.com
No comments:
Post a Comment