Keli greiti ir lengvi padažiukai salotoms.
Prancūziškas salotų padažas
100 ml reikia:
- 1 arbat.š. Dižono (Dijon) garstyčių,
- Žiūpsnelis cukraus,
- 1 valg.š. raudono ar baltojo vyno acto,
- 6 valg.š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (extra virgin),
- Druskos ir malto juodojo pipiro pagal skonį.
- Garstyčias, cukrų ir actą supilti į nedidelį indą, padruskinti ir papipirinti. Maišyti, kol visi ingredientai gerai susimaišo.
- Tuomet pilti po nedaug alyvuogių aliejų ir maišyti, kol mišinys taps vienalytis.
- Šį padažą galima laikyti sandariai uždarytą, šaldytuve kurį laiką, jei neturėjote progos viso sunaudoti iškart. Prieš naudojimą patartina dar kart išmaišyti. Mėgaukitės!
Prancūziškas padažas salotoms su česnaku
100 ml reikia:
- 1 arbat.š. Dižono (Dijon) garstyčių,
- 1 česnako skiltelė,
- Žiūpsnelis cukraus,
- 1 valg.š. raudono ar baltojo vyno acto,
- 6 valg.š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (extra virgin),
- Druskos ir malto juodojo pipiro pagal skonį.
- Į nedidelį indą sumesti sugrūstą česnako skiltelę ir sudėti garstyčias, suberti cukrų bei supilti actą, padruskinti ir papipirinti. Maišyti, kol visi ingredientai gerai susimaišo.
- Tuomet po truputį pilti alyvuogių aliejų ir maišyti, kol masė taps vienalytė.
- Šį padažą galima laikyti sandariai uždarytą, šaldytuve kurį laiką, jei neturėjote progos viso sunaudoti iškart. Prieš naudojimą patartina dar kart išmaišyti. Mėgaukitės!
No comments:
Post a Comment