Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/19

Prancūziški padažai salotoms

Keli greiti ir lengvi padažiukai salotoms.

Prancūziškas salotų padažas

100 ml reikia:
  • 1 arbat.š. Dižono (Dijon) garstyčių,
  • Žiūpsnelis cukraus,
  • 1 valg.š. raudono ar baltojo vyno acto,
  • 6 valg.š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (extra virgin),
  • Druskos ir malto juodojo pipiro pagal skonį.
  1. Garstyčias, cukrų ir actą supilti į nedidelį indą, padruskinti ir papipirinti. Maišyti, kol visi ingredientai gerai susimaišo. 
  2. Tuomet pilti po nedaug alyvuogių aliejų ir maišyti, kol mišinys taps vienalytis.
  3. Šį padažą galima laikyti sandariai uždarytą, šaldytuve kurį laiką, jei neturėjote progos viso sunaudoti iškart. Prieš naudojimą patartina dar kart išmaišyti. Mėgaukitės!

Prancūziškas padažas salotoms su česnaku

100 ml reikia:
  • 1 arbat.š. Dižono (Dijon) garstyčių,
  • 1 česnako skiltelė,
  • Žiūpsnelis cukraus,
  • 1 valg.š. raudono ar baltojo vyno acto,
  • 6 valg.š. aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (extra virgin),
  • Druskos ir malto juodojo pipiro pagal skonį.
  1. Į nedidelį indą sumesti sugrūstą česnako skiltelę ir sudėti garstyčias, suberti cukrų bei supilti actą, padruskinti ir papipirinti. Maišyti, kol visi ingredientai gerai susimaišo. 
  2. Tuomet po truputį pilti alyvuogių aliejų ir maišyti, kol masė taps vienalytė.
  3. Šį padažą galima laikyti sandariai uždarytą, šaldytuve kurį laiką, jei neturėjote progos viso sunaudoti iškart. Prieš naudojimą patartina dar kart išmaišyti. Mėgaukitės!

Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...