Populiarusis česnakinis padažiukas, dažniausiai patiekiamas su vištienos shawarma arba kitais mėsiškais patiekalais, pagamintais ant laužo.
20 porcijų:
- 3 česnako galvos,
- Apie 1 l aliejaus (saulėgrąžų, žemės riešutų ar augalinio, galima ir alyvuogių aliejaus, tačiau pasta nebus tokia puri),
- 2 šviežiai spaustų citrinų sultys,
- 1 a.š. druskos (jei reikia daugiau pagal skonį).
Svarbu, kad visi naudojami įrankiai ir prietaisai būtų sausi, nė lašelio vandens!
- Pirmiausia į virtuvinį kombainą sumesti visas (3 česnako galvų) nuvalytas skilteles ir suberti druską. Uždarius dangčiu viską sukti 10-20 sekundžių pulsuojant (Pulse greitis). Sustabdžius kombainą, surinkti visą česnaką nuo indo kraštų, vėl uždarius sukti 10-20 sekundžių. Procesą reikia pakartoti apie 3-4 kartus, kol česnakas visiškai susitrina ir nebeleka jokių gabaliukų.
- Kombainui pastoviai veikiant (greitis 1), imti pilti aliejų, labai lėtai ir plona srovele, kaskart apie 120 ml. Įpylus pirmuosius 120 ml pasimato, jog viskas virsta į emulsiją arba pastą.
- Laikas pilti 1-2 a.š. citrinos sulčių, vėlgi labai lėtai ir plona srovele. Sukti, kol visos citrinos sultys gerai įsimaišo į pastą.
- Grįžti prie aliejaus, vėlgi pilti 120 ml aliejaus ir palaukus porą sekundžių, pilti 1-2 a.š. citrinos sulčių. Taip kartoti, kol pasibaigia visas aliejus ir citrinos sultys. Tau turėtų trukti apie 8-10 minučių.
- Supylus visą aliejų ir citrinos sultis, dar kelias sekundes viską pasukti.
Pastaba: būtina viską pilti labai lėtai ir plona srovele!!! Jei pastebite, kad pasta ima skystėti, vadinasi padauginote aliejaus ar citrinos sulčių. Galite mėginti taisyti situaciją, įmesdami ledo gabaliuką. Sėkmės!
Šį padažą galima laikyti šaldytuve savaitėmis, kol visiškai jį sunaudosite. Tik pirma reikėtų padažą sudėti į oro nepraleidžiantį konteinerį, jį visiškai atvėsinti ir tik uždengus popieriniu rankšluoščiu, dėti į šaldytuvą.
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment