- 300 ml šilto vandens,
- 560 gr miltų,
- 2 1/2 arbat.š. sausų mielių,
- 1/2 arbat.š sodos,
- 1 1/2 arbat.š. druskos,
- 2 kiaušinio baltymai.
- Į didelį dubenį supilti šiltą vandenį ir pirmiausia subėrus mieles, išmaišyti. Tuomet suberti miltus, druską ir sodą. Maišyti, kol masė taps vienalytė.
- Išplakti kiaušinio baltymus iki standžių putų ir sudėti į gautą vienalytę masę. Viską gerai išmaišyti. Jei masė vis dar lipni, pridėkite šiek tiek miltų, na, o jei šiek tiek kietoka, įpilti truputėlį vandens.
- Ant miltuoto paviršiaus minkyti tešlą apie 10-15 minučių. Turėtų gautis elastinga, "šilkinė" tešla.
- Tešlą dėti į aliejumi išteptą indą ir uždengti švariu rankšluoščiu. Palikti 1 valandai šiltoje, be skersvėjų vietoje.
- Kai tešla pakyla, reikia ją vėl minkyti ant lengvai miltuoto paviršiaus ir formuoti apvalius pyragėlius, naudojant sausainių formelę arba tiesiog didesnę stiklinę.
- Tešlą palikti dar 30 minučių pailsėti.
- Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir jame apkepti pyragėlius iš abiejų pusių po 4 minutes ant vidutinėnies ugnies. Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment