Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/11/05

Angliški pusryčių pyragėliai

Paprasta ir skanu. Tinka savaitgalio pusryčiams su mėgstama uogiene ar kremine varškyte.
  • 300 ml šilto vandens,
  • 560 gr miltų,
  • 2 1/2 arbat.š. sausų mielių,
  • 1/2 arbat.š sodos,
  • 1 1/2 arbat.š. druskos,
  • 2 kiaušinio baltymai.
  1. Į didelį dubenį supilti šiltą vandenį ir pirmiausia subėrus mieles, išmaišyti. Tuomet suberti miltus, druską ir sodą. Maišyti, kol masė taps vienalytė.
  2. Išplakti kiaušinio baltymus iki standžių putų ir sudėti  į gautą vienalytę masę. Viską gerai išmaišyti. Jei masė vis dar lipni, pridėkite šiek tiek miltų, na, o jei šiek tiek kietoka, įpilti truputėlį vandens.
  3. Ant miltuoto paviršiaus minkyti tešlą apie 10-15 minučių. Turėtų gautis elastinga, "šilkinė" tešla.  
  4. Tešlą dėti į aliejumi išteptą indą ir uždengti švariu rankšluoščiu. Palikti 1 valandai šiltoje, be skersvėjų vietoje.
  5. Kai tešla pakyla, reikia ją vėl minkyti ant lengvai miltuoto paviršiaus ir formuoti apvalius pyragėlius, naudojant sausainių formelę arba tiesiog didesnę stiklinę.
  6. Tešlą palikti dar 30 minučių pailsėti.
  7. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir jame apkepti pyragėlius iš abiejų pusių po 4 minutes ant vidutinėnies ugnies. Skanaus!
Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...