Skanus, sotus varškės pyragas, pagardintas migdolais.
- 4 kiaušiniai,
- 1 stiklinė cukraus (tešlai) ir dar 3 valg.š. (varškei),
- 1 stiklinė miltų,
- 1 arbat.š. kepimo miltelių,
- 250 gr 9% riebumo varškės,
- 1 valg.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių,
- 3 vidutinio dydžio obuoliai,
- 1 arbat.š. obuolių pyrago prieskonių arba tiesiog cinamono,
- 100 gr migdolų dribsnių (nebūtina),
- 1 arbat.š. vanilinio cukraus,
- Truputis cukraus pudros pyrago papuošimui.
- Kaitiname orkaitę iki 200C.
- Pyrago tešla: į didesnį dubenį įmušame 4 kiaušinius (vienas trynys saugomas varškės įdarui!).
- Suberiame cukrų ir išplakame iki putų.
- Tuomet beriame miltus bei kepimo miltelius ir viską gerai darkart išplakame, kol gaunama vientisa masė.
- Varškės įdaras: išsaugotas trynys sumaišomas su varške, nepamirštame cukraus ir šviežiai spaustų citrinos sulčių bei obuolių pyrago prieskonių arba tiesiog cinamono. Gerai išmaišome.
- Obuoliai nuplaunami, nulupami, išvalomi nuo sėklyčių ir supjaustomi griežinėliais.
- Kepimo skarda ištepama sviestu ir pabarstoma miltais.
- Pyrago sluoksniavimas: ant kepimo formos dugno supilame puse pyrago tešlos, ant viršaus tolygiai paskirstome pasiruoštą varškės įdarą bei užbarstome migdolų dribsniais (šiek tiek pasiliekame pyrago papuošimui).
- Galiausiai viską užpilame likusia pyrago tešla, gražiai išdėliojame obuolių griežinėlius, apibarstome truputėliu migdolų dribsnių ir vaniliniu cukrumi.
- Pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių, kol pyrago vidus iškepa.
- Iškepusį ir pravėsusį pyragą apibarstyti cukraus pudra. Mėgaukitės!
Idėja
No comments:
Post a Comment