1-2 vidutinio dydžio bulvės
1 nedidelis svogūnas
1 valg.š. sviesto ir šiek tiek aliejaus
1/2 vidutinio dydžio pjaustyto riekelėmis kopūsto
2 vištienos ar daržovių sultinio kubeliai
1litras vandens
1 stiklinė pieno arba šiek tiek grietinėlės
Druskos ir šviežiai malto juodojo pipiro pagal skonį
Smulkiai pjaustytos šviežios petražolės ar krapiuko
- Bulves ir morkas nuvalyti, nuplauti ir supjaustyti į norimo dydžio gabalėlius. Atidėti šalin.
- Svogūną nulupti ir susmulkinti. Kopūstą nuplauti ir supjaustyti plonesnėmis riekelėmis.
- Į puodą dėti sviesto ir pilti šiek tiek aliejaus, suberti smulkintus svogūnus ir trumpai pakepinti.
- Kai svogūnai tampa peršviečiami, suberti smulkintas morkas ir bulves, išmaišyti ir dar truputį viską pakepinti.
- Užpilti karštu vandeniu, sudėti vištienos ar daržovių sultinio kubelius. Nepamiršti kopūsto riekelių. Gerai išmaišyti ir virti ant nedidelės ugnies apie 30-45 minutes arba, kol visos daržovės suminkštėja.
- Galiausiai viską sutrinti rankiniu blenderiu, įpilti pieno ar grietinėlės, paskaninti druska ir pipirais. Dar keletą minučių pakaitinti ant ugnies ir nukelti.
- Patiekti dubenėliuose, apibarsčius džiovintais ar šviežiais krapiukais.
No comments:
Post a Comment