- Jautiena,
- Didelis svogūnas,
- 2-3 morkos,
- 2-3 pomidorai,
- Druska ir pipirai,
- Malto kmyno milteliai,
- Maltos saldžiosios paprikos milteliai,
- Malto imbiero miltelių,
- Maltos ciberžolės (kurkumos) miltelių,
- 500 gr lęšiukų,
- Šviežios petražolės ir kalendros,
- Lauro lapelis,
- Mažytis gabalėlis muskato riešuto kevalo arba tiesiog malto muskato riešuto (nebūtinai),
- 1 česnako skiltelė,
- Didelė saldžioji bulvė (batatas/nebūtinai),
- Pusė nedidelio kopūstėlio,
- Šlakelis alyvuogių aliejaus,
- Šiek tiek vandens.
Pirmiausia, iš vakaro užmirkome lęšiukus ir paliekame pastovėti pernakt.
Jautieną supjaustome juotelėmis. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir jame apkepame mėsytę.
Į atskirą puodą, kuriame gaminsime troškinį, įpilame šiek tiek aliejaus, beriame smulkintą svogūną ir truputį apkepame. Tada sudedame apkeptą jautieną, morkas, pjaustytas didesniais gabalėliais. Viską apibarstome druska, pipirais, ciberžole, saldžiosios paprikos milteliais, kmynu, imbieru. Taip pat dedame susmulkintą skiltelę česnako ir šviežias smulkintas petražoles ir kalendrą. Įpilame šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišę leidžiame truputį pasitroškinti.
Tuomet laikas skiltelėmis supjaustytiems pomidorams, kopūstui ir salžiąjai bulvei. Įpilame šiek tiek vandens, jei reikia. Ir dar kurį laiką patroškiname.
Skanu valgyti su duona, ją mirkant troškiny... Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
1 comment:
v i t a m i n u b o m b a,labai sveika
Post a Comment