Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/26

Kasdienė marokietiška duona - KHOBZ



  • Apie 500 gr kvietinių miltų,
  • 1 arbat.š. anyžiaus sėklų,
  • 3 valg.š. sezamo sėklų,
  • 1/2 valg.š. sausų mielių,
  • 1/2 valg.š. druskos,
  • 1/2 valg.š. cukraus,
  • Apie 400 ml šilto vandens.

Sumaišome visus sausus ingredientus. Tuomet lėtai pilame šiltą vandenį ir minkome, kol tešla nebelimpa prie rankų. Minkymas turėtų trukti apie 20-30 minučių. Naudojant virtuvinį kombainą, pakanka 10 minučių. 


Jei tešla gaunasi per kieta, įpilame šiek tiek vandens, o jei per daug tąsi - truputį miltų. Turėtų gautis elastiška tešla. Ją padaliname į dvi dalis. Formuojame paplotėlius: jei norime, kad duona būtų traški - suformuojame plonesnį paplotėlį, na, o jei norisi minkštesnės duonelės - paliekame jį storesnį. 


Užberiame šiek tiek miltų ant skardos, sudedame papločius ir paliekame bent 45 minutėms pakilti. Kuomet duona iškilo, ją šiek tiek subadome viduryje ir pašauname į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepti 30-40 minučių, kol duonelė gražiai paruduoja. Skanaus!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...