Tiesiog skanu! Šįkart lazanijos lakštų nebeturėjau... Bet rezultatas nenukentėjo.
* Lazanijos lakštai (galima naudoti ir kitokios rūšies makaronus, tačiau juos prieš tai reikėtų išvirti),
* Sūris,
* Alyvuogių aliejus,
* Majonezas;
Padažui:
* 0.5 l pieno,
* 3-4 valg.š. miltų,
* Šiek tiek druskos;
Įdarui:
* Faršas,
* Saldžiosios paprikos,
* Svogūnas arba poras,
* Alyvuogės,
* Petražolės,
* Druska, pipirai ir kiti prieskoniai mėsai;
Ruošiame faršą: Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų. Susmulkiname svogūną arba porą ir dedame į įkaitintą keptuvę. Tuomet dedame faršą, supjaustytą norimo dydžio gabalėliais saldžiąją papriką, alyvuoges, smulkintas petražoles, įberiame druskos, pipirų ir mėgiamų prieskonių. Viską kepame ant mažos/vidutinės ugnies apie 20 minučių.
Gaminame padažą: Atskirame puode užverdame pieną, atsargiai po truputį beriame miltus ir visąlaik maišome, kad nesusidarytų gumuliukai. Įberiame šiek tiek druskos. Verdame ant mažos/vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Nukeliame nuo ugnies.
Sluoksniuojame lazaniją: pasiruošiame formą lazanijai, jo dugną ir šonus ištepdami svietu ar margarinu. Tuomet imame kelis lazanijos lakštus ir jais išklojame dugną, nepalikdami tarpelių. Dedame sluoksnį padažo, paruošto faršo. Vėl kelis lazanijos lakštus, padažo ir faršo. Ant viršaus užpurškiame šiek tiek majonezo. Galiausiai, viską uždengiame paskutiniais lazanijos lakštais ir gausiai apibarstome tarkuotu sūriu.
Kepame įkaitintoje iki 190-210 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes arba, kol lakštai suminkštėja ir gražiai paruduoja sūris. Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment