- 4 kiaušiniai,
- 100 gr cukraus,
- 75 gr sviesto arba margarino,
- 15 gr kepimo miltelių,
- 4-5 valg. šaukštai kakavos arba geriamojo šokolado miltelių,
- 100 gr apelsino žievelių cukatų (galima riešutų, kokoso drožlių),
- 400 ml pieno,
- Miltų,
- Miltinio cukraus pabartymui.
Atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius gerai ištriname su šaukštu cukraus. Baltymus išplakame iki purumo įdėję šaukštą cukraus. Tuomet trynius atsargiai supilame į baltymų masę. Suberiame likusį cukrų, įberiame 2-3 arbat. šauštelius kepimo miltelių. Supilame ištirpintą sviestą arba margariną, supilame pieną, sudedame cukatas ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės. Dedame miltus. Jų reikia tiek, jog tešla taptų grietinės tirštumo.
Kepimo formos dugną ir kraštus ištepame sviestu ir sukrečiame gautą masę. Kepame iki 190-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių priklausomai nuo orkaitės. Ar pyragas iškepęs, paprasta patikrinti, įkišus medinį pagaliuką arba peilį į pyrago vidurį. Jei pagaliukas sausas - pyragas iškepė!
Pyragui praaušus, jį apibarstome miltiniu cukrumi ir skanaujame su arbata. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment