Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/03/06

Kepti varškėčiai su jogurtu ir abrikosų uogiene


Po sotaus mėsiško savaitgalio, lengvi kepti varškėčiai...
  • 200 gramų grūdėtosios varškės,
  • 2 kiaušiniai, 
  • 1 arbatinis šauktelis kepimo miltelių, 
  • Šiek tiek miltų, 
  • Truputis sviesto, 
  • 2 valgomieji šaukštai graikiško stiliaus jogurto, 
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus,
  • Truputėlis druskos.

Į dubenį sukrečiame grūdėtąją varškę, įmušame 2 kiaušinius, supilame ištirpintą sviestą, keletą šaukštų jogurto, suberiame cukrų, žiūpsnelį druskos. Viską gerai išmaišome. Laikas - miltams. Jų beriame tiek, kad masė nebeliptų prie rankų, tačiau būtų minkšta. 

Formuojame norimo dydžio ir formos varškėtukus (kuo plonesnius, nes bekepant jie išsipūčia!) ir kepame aliejuje i abiejų pusių. Skanaujame su jogurtu ir abrikosų uogiene...


*****     *****     *****

Patobulintas receptas - Patobulintas receptas- Patobulintas receptas

Vietoje graikiško stiliaus jogurto naudojau grietinę, įdėjau apie 100 gramų razinų, o iškeptus patiekiau su braškiniu jogurtu. Skonis truputėlį kitoks, bet buvo ne mažiau gardu!



Linkėjimai, Krista.


No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...