Po
sotaus mėsiško savaitgalio, lengvi kepti varškėčiai...
- 200 gramų grūdėtosios varškės,
- 2 kiaušiniai,
- 1 arbatinis šauktelis kepimo miltelių,
- Šiek tiek miltų,
- Truputis sviesto,
- 2 valgomieji šaukštai graikiško stiliaus jogurto,
- 3 valgomieji šaukštai cukraus,
- Truputėlis druskos.
Į
dubenį sukrečiame grūdėtąją varškę, įmušame 2 kiaušinius, supilame ištirpintą
sviestą, keletą šaukštų jogurto, suberiame cukrų, žiūpsnelį druskos. Viską
gerai išmaišome. Laikas - miltams. Jų beriame tiek, kad masė nebeliptų prie
rankų, tačiau būtų minkšta.
Formuojame
norimo dydžio ir formos varškėtukus (kuo plonesnius, nes bekepant jie
išsipūčia!) ir kepame aliejuje i abiejų pusių. Skanaujame su jogurtu ir
abrikosų uogiene...
***** ***** *****
Patobulintas receptas - Patobulintas receptas- Patobulintas receptas
Vietoje graikiško stiliaus jogurto naudojau grietinę, įdėjau apie 100 gramų razinų, o iškeptus patiekiau su braškiniu jogurtu. Skonis truputėlį kitoks, bet buvo ne mažiau gardu!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment