- 1 kg miltų,
- 0,5 litro pieno,
- 1 stiklinė cukraus,
- 0,5 stiklinės cukraus (obuoliams),
- 5 kiaušiniai,
- 4 v.š. aliejaus,
- 30 gr mielių,
- 50 gr vanilinio cukraus,
- 6 obuoliai.
Į pašildytą pieną sudedamos mielės ir įberiama truputis druskos. Kiaušiniai išsukami su cukrumi, supilamas vanilinis cukrus bei aliejus. Į
išsuktą cukrų supilamas pienas su mielėmis, sudedami miltai, viskas
gerai išmaišoma ir užminkoma tešla, kuri paliekama pakilti.
Pakilusi tešla padalijama į porą gabalų. Iš vieno gabalo
iškočiojamas apvalios formos padas, ant kurio sudedami skiltelėmis
pjaustyti nulupti obuoliai, apibarstant juos cukrumi. Iš kito iškočiotos
tešlos gabalo išpjaustomos juostelės ar lapeliai, kurie sudedami ant
obuolių. Paruoštą pyragą palikti pakilti.
Kai pakyla, aptepti kiaušinio plakiniu ir 40 minučių kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
No comments:
Post a Comment