Tešlai:
- 5 kiaušinių tryniai,
- 30-50 gramų mielių,
- 100 gramų sviesto,
- 1 stiklinė pieno,
- 100 gr cukraus,
- vanilinio cukraus,
- truputis druskos.
Kremui:
- 150 gr sviesto,
- Cukraus tiek, kad sukant (neplakant!) gautųsi standi lygi masė.
Pašildyti visą pieną. Į dalį jo suberti mieles, į kitą
dalį sumesti sviestą, kad šis ištirptų. Trynius su cukrumi išsukti iki
purumo, supilti mieles ir ištirpintą sviestą, galiausiai — miltus. Miltų
pilti tiek, kad lengvai minkytųsi. Tešlą labai gerai išminkyti. Baigus
patapšnoti ją aliejumi. Kildinti šiltoje vietoje. Po pirmojo pakėlimo
tešlą „atmušti“ ir pyragą formuoti tik po antrojo pakilimo.
Tešlą plonai iškočioti, aptepti kremu ir užberti
aguonų. Iš tešlos susukti vyniotinį, jo kraštą patepti baltymu, kad
neiširtų.
Linkėjimai, Krista.
Receptas skolintas iš skrastas.
No comments:
Post a Comment