- 150 gr minkšto sviesto arba margarino,
- 150 gr cukraus,
- 3 kiaušiniai,
- 200 gr miltų,
- 250 gr rikota (ricotta) sūrio arba varškės,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- 1 a.š. vanilinio cukraus,
- 50 gr razinų arba džiovintų juodųjų serbentų,
- 1 a.š. miltinio cukraus (pyragui apibarstyti).
Minkštą sviestą arba margariną ištrinti su cukrumi ir
vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius ir po kiekvieno
gerai išmaišyti. Sudėti ricota sūrį arba varškę.
Atskirame inde miltus sumaišyti su kepimo milteliais, o po to atsargiai įmaišyti į tešlą.
Razinas arba džiovintus juoduosius serbentus užplikyti karštu vandeniu ir palikti 5 minutėms pastovėti, tada nusausinti ir taip pat įmaišyti į tešlą. Turėtume gauti pakankamai tirštą tešlą.
Paruošti keksiukų formą su popierinėmis formelėmis ir sukrėsti gautą tešlą (2/3 keksiukų formelės tūrio).
Kepti iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol keksiukai iškyla ir paruduoja...
Išėmę iš orkaitės ataušiname. Jau praaušusį apibarstome miltiniu cukrumi. Mėgaukitės!
Išėmę iš orkaitės ataušiname. Jau praaušusį apibarstome miltiniu cukrumi. Mėgaukitės!
No comments:
Post a Comment