Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/29

Marokietiška. KA'AK - Sausainukai su sezamo, pankolio ir anyžiaus sėklomis


Šiems sausainukams pagaminti tereikės pusvalandžio.
  • 250 gr miltų,
  • 100 gr cukraus,
  • 30 gr sezamo sėklyčių,
  • 1 a.š. pankolio sėklų,
  • 1 a.š. maltų anyžiaus sėklų,
  • 1 a.š. sausų mielių,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 1 v.š. apelsinų žiedų vandens,
  • 1 kiaušinis,
  • 80 ml augalinio aliejaus,
  • Žiūpsnelis druskos,
  • 1 kiaušinis sausainukams aptepti.

Pasiruošimo darbai:
Pirmiausia reikia aktyvuoti mieles: sumaišyti 1 a.š  sausų mielių su trupučiu cukraus ir šiltu vandeniu. Leisti mišiniui pastovėti bent 20 minučių prieš naudojant.

Kad sausainukai būtų išties aromatingi, prieskonių grūstuvėje reikia sugrūsti 1 a.š. pankolio sėklų. 

Ant silpnos/vidutinės ugnies kepinti sezamo sėklas apie 15 minučių. Pastoviai prižiūrėti ir kas nuo karto maišyti, kad sėklytės nesusviltų.


Tešlos ruošimas:
Sumaišyti visus sausus ingredientus: miltus, cukrų, ataušusias kepintas sezamo sėklas, grūstas pankolio sėklas, maltų anyžiaus sėklų miltelius, žiūpsnį druskos ir kepimo miltelius. 

Tuomet supilti aktyvuotas mieles, įmušti kiaušinį ir įpilti apelsinų žiedų vandenį. Viskią gerai išmaišyti rankomis.

Palaipsniui pilti aliejų ir vis maišyti. Turėtų jaustis, jog tešla tampa glotni.

Galiausiai, įpilti nedaug šilto vandens, kol maišoma tam, kad pavyktų suformuoti tešlos gumuliuką. Dabar atėjo laikas minkyti tešlą apie 5 minutes, kol ji tampa tikrai vienalytė. Minkyti reikia delnais!


Sausainukų formavimas ir kepimas:
Imti tešlą ir padaryti daug kiaušinio dydžio rutuliukų. Iš kiekvieno rutuliuko formuoti gyvatėlę, sujungti abu galus, padarant apskritimą. Kepimo formą ištiesti sviestiniu popieriumi ir surikiuoti apskritus, tuščiavidurius sausainukus. Imti peilį ir įpjauti išorinį sausainuko kraštelį keletą kartų, taip suteikiant nepakartojamą formą. Arba galima daryti ir paprasčiau, tiesiog iškočioti tešlą ant lygaus paviršiaus ir puoduko pagalba išpjauti apskritus sausainėlius.


Sausainukus palikti pailsėti prieš kepant bent 15 minučių.

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išplakti kiaušinį ir juo aptepti visus sausainukus. Tuomet pašauti į karštą orkaitę ir kepti 20 minučių arba, kol jie taps auksiniai. 

Svarbu! Paprasti, plokšti sausainukai iškepa greičiau nei tuščiaviduriai, nes jie yra plonesni, todėl kepimo laiką reikėtų šiek tiek sutrumpinti.

Ištaukti iš orkaitės, leisti jiems ataušti. O ataušusius patiekti su mėtų arbata arba kava. Mėgaukitės! 


P.S. Dar beraitant pirmuosius, kilo idėja pamėginti susukti ir kitokios formos sausainukus-suktukus (pretzels)...



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...