Tešla:
- 5 v.š. aliejaus,
- 80 gr cukraus,
- 1 a.š. kepimo miltelių,,
- 1 kiaušinis,
- 300 gr miltų,
- 5 v.š. pieno,
- 250 gr varškės.
Įdaras:
- 4 v.š. pieno,
- 100 gr aguonų,
- 50 gr cukraus,
- Pora saujų razinų arba džiovintų juodųjų serbentų,
- 1 v.š. vanilinio cukraus,
- 50 gr maltų migdolų,
- 1 kiaušinio trynys.
Kiaušinį gerai ištrinti su cukrumi, sudėti varškę, įpilti 5 v.š. pieno ir supilti aliejų. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Palikti pastovėti 30 minučių.
Gaminti įdarą: užvirinti 4 v.š. pieno ir maišant į jį supilti aguonas, cukrų ir vanilinį cukrų. Masę pakaitinti ant silpnos ugnies apie 15-20 min. Nuėmus nuo ugnies, susmulkinti blenderiu arba galima keleta kartų permalti mėsmale. Į susmulkintą masę supilti išplaktą kiaušinio trynį ir gerai išmaišyti.
Tešlą padalinti į 2 vienodus gabalus. Pirmą gabalą plonai iškočioti, aptepti aguonų įdaru, pabarstyti razinomis arba džiovintais juodaisiais serbentais, susukti ir dėti į skardą.
Viską pakartoti su antru tešlos gabalu, tačiau vietoj razinų, pabarstyti maltais migdolais ir susukus, taip pat dėti į skardą.
Vyniotinius aptepti kiaušinio plakiniu. Kiekvieną kepti atskirai 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 minučių arba, kol gražiai paruduoja. Skanaus!
No comments:
Post a Comment