Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/05/25

MAAKOUDA - marokietiški bulvių blyneliai

Paprastai, bet neprasti blyneliai. Greitai ir lengvai pagaminami.
  • Apie 500 gr bulvių,
  • 1 v.š. smulkiai pjaustytos šviežios kalendros,
  • 1 a.š. smulkiai pjaustytos šviežios petražolės,
  • 1 a.š. malto kmyno miltelių,
  • 1 a.š. druskos,
  • 1/4 a.š. malto juodojo pipiro,
  • 1 kiaušinis,
  • 2-3 česnako skiltelės,
  • 2 kiaušiniai,
  • Šiek tiek miltų blyneliams apvolioti,
  • Aliejaus.

Bulves nulupti, supjaustyti mažesniais gabalėliais ir virti pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

Išvirtas bulves sutrinti šakute arba sumalti mėsmale. Sudėti smulkintą kalendrą ir petražoles, kiaušinį, smulkintą česnaką bei prieskonius. Ugningo maisto mėgėjai, gali įdėti šiek tiek čili pipiro. Viską gerai išmaišyti.

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Formuoti nedidelius apvalius blynelius, tuomet dėti į kiaušinio plakinį, apvolioti miltuose ir dėti į karštą aliejų. 

Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja. Išėmus, dėti ant popierinio rankšluoščio ir leisti aliejuj nuvarvėti.

Patiekiama iškart, kaip lengvas užkandis. Mėgaukitės!


Linkėjimai, Krista.


No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...