Dar vienas, kitoks tažinės variantas. Šį kartą su vištiena ir alyvuogėmis.
- Viščiukas,
- 3 bulvės,
- 2 morkos,
- 1 svogūnas,
- Alyvuogių aliejus,
- Šviežios petražolės,
- 1 a.š. druskos,
- 1/2 a.š. maltų pipirų,
- 1 a.š. ciberžolės (kurkumos),
- 1 a.š. maltos paprikos miltelių,
- 1 a.š. malto imbiero,
- Šiek tiek šafrano plaukelių,
- 1/2 a.š. malto kardamono,
- 1/2 a.š. muškato kevalo miltelių,
- Truputis cinamono,
- 1 lauro lapelis,
- Truputėlis vandens.
Pirmiausia, viščiuką nuplauti, nusausinti ir supjaustyti norimo dydžio gabalais.
Į nedidelį dubenėlį įpilti 3 v.š. alyvuogių aliejaus, įberti 3 v.š. smulkintos šviežios petražolės ir visus prieskonius, išskyrus lauro lapelį ir cinamoną. Gerai viską išmaišyti ir juo įtrinti vištienos gabalėlius.
Nulupti svogūną, bulves bei morkas ir susipjaustyti (svogūnus-pusžiedžiais, morkas-kiekvieną padalinti į kelias dalis, tada perpjauti perpus ir išimti neskanų viduriuką), o bulves-ketvirčiais).
Ant ugnies statyti molinį puodą arba tažinę, įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėti supjaustytą pusžiedžiais svogūną, ant jo - prieskoniais įtrintą vištieną ir uždengus dangčiu pakepti apie 10 minučių.
Po to vištienos gabalėlius apversti ant kitos pusės ir gražiai apdėlioti pjaustytomis morkomis ir bulvėmis bei svogūnais.
No comments:
Post a Comment