Picos papločiui:
- 250 g miltų,
- 15 g mielių,
- 125 ml vandens,
- 1 v.š. aliejaus,
- Žiūpsnelis druskos.
Įdarui:
- Skardinė konservuoto tuno sūryme,
- Konservuotų kukurūzų,
- 2-3 v.š. majonezo,
- Svogūnas,
- 5-6 v.š. pomidorų padažo,
- Žaliųjų alyvuogių,
- Druskos, malto juodojo pipiro ir džiovintų petražolių,
- Tarkuoto sūrio.
Gaminame tešlą picai: sumaišyti visus turimus ingredientus ir užminkyti tešlą.
Suformuoti norimo dydžio paplotį, jį subadyti šakute ir užlankstyti kraštelius. Palikti 10 minučių pailsėti, tešla turėtų pakilti.
Pakilusios tešlos paplotį aptepti majonezu, po to pomidorų padažu. Apdėlioti riekelėmis pjaustytu svogūnu, nuvarvintu tunu ir kukurūzais. Nepamiršti ir alyvuogių!
Viską apibarstyti druska, pipirais ir tarkuotu sūriu. Galiausiai apibarsčius džiovintomis petražolėmis, pašauti įkaitinton iki 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėn.
Kepti, kol paplotis gražiai paruduoja, o picos paviršius truputį apskrunda. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment