Harissa (tariama: h-ree-sa) yra ugningas pagardas. Nors pirmiausia Harissa atsirado Tunise, bet ji labai populiari visoje Šiaurės Afrikoje ir dažnai Maroke ji naudojama gaminant daugelį patiekalų.
Šis pagardas yra gaminamas trinant džiovintus čili pipirus su česnaku. Įpilus alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių gaunamas pastos pavidalo mišinys. Taip pat dedama kmyno (kuminas), paprastojo kmyno (karavajus) ir kalendros. Kartais dedama saldžiosios raudonosios paprikos arba pomidorų pasta ar piure.
Naudokite Harissą gaminant arba tiesiog pasiūlykite jos šalia patiekalo.
Kaip pasigaminti Harissa pagardo namuose... Sėkmės!
Linkėjimai, Krista.
Šis pagardas yra gaminamas trinant džiovintus čili pipirus su česnaku. Įpilus alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių gaunamas pastos pavidalo mišinys. Taip pat dedama kmyno (kuminas), paprastojo kmyno (karavajus) ir kalendros. Kartais dedama saldžiosios raudonosios paprikos arba pomidorų pasta ar piure.
Naudokite Harissą gaminant arba tiesiog pasiūlykite jos šalia patiekalo.
Kaip pasigaminti Harissa pagardo namuose... Sėkmės!
Linkėjimai, Krista.
1 comment:
Kumynas ir yra kumynas - tai ne kmynas. Ir lietuviškai kmynų nieks karavajais nevadina, gal geriau skliaustukuose būtų arabiškus atitikmenis parašyt, o gal ir anlgiškų pakaktų).
Post a Comment