Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/06/22

TAHINI pasta



Tahini yra pasta, pagaminta iš sezamo sėklų. Naudojama gaminant gausybę patiekalų. 

Tahini, kaip pagrindas, dedama į garnyrus, dažniausiai pridedant citrinos sulčių, druskos ir česnako bei praskiedžiama vandeniu. 


Tahini padažas - populiarus pagardas prie mėsos ir daržovių Artimųjų Rytų virtuvėje. Maža to, tai pagrindinis ingredientas gaminant sriubas. O kaip užtepas, sezamo sėklų pasta gali pakeisti žemės riešutų sviestą, tepamą ant duonos, nors skonis ir tekstūra yra gana skirtingi.

Šiaurės Afrikos, graikiškoje, turkiškoje ir vakarinėje Azijos dalyje gaminama iš lukštentų, lengvai pakepintų sėklų. Rytinėje Azijos dalyje - iš nelukštentų.

Tahini yra pagrindinis humuso (avinžirniai su tahini pasta) komponentas, taip pat naudojama ir kituose graikiškos, turkiškos bei Artimųjų Rytų virtuvės patiekaluose.

Sezamo sėklų pasta yra naudojama ir kai kuriuose kiniečių, korėjiečių ir japonų valgiuose. Rytų Azijoje ši pasta gaminama iš  juodųjų keptų sėklų, todėl ji kartesnė.

Sezamo pasta taip pat naudojama ir Indijos virtuvėje.


Tahini pastoje yra didelis kiekis geležies, magnio ir kalcio. Maža to, ji turi cholesterolio kiekį mažinančių savybių bei apsaugo nuo aukšto kraujospūdžio ligų.


Pastaba: sezamo sėklos linkę greitai apkarsti ir suaitrėti. Kad išlaikytume sėklas šviežias, patariama jas laikyti atokiai nuo tiesioginių saulės spindulių bei kaitros, stengiantis sunaudoti sėklas, kaip galima greičiau.


Kaip pasigaminti Tahini pastos namuose... Sėkmės!


Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...