Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/06/13

Virtinukai su varške


Virtiniai - šiek tiek laiko ir pastangų reikalaujantis patiekalas. Įdaras gali būti pats įvairiausias. Šį kartą su varške ir petražolėmis.

Virtinukų tešlai:
  • Miltų,
  • 1 kiaušinis,
  • Žiūpsnelis druskos,
  • Vandens.
Įdarui:
  • Varškė,
  • 1 kiaušinis,
  • Šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio,
  • Truputis šviežios petražolės,
  • Druskos ir pipirų.


Gaminti virtinukų tešlą: įmušti kiaušinį, įberti druskos ir miltų bei supilti vandenį. Užminkyti tešlą. 

Įdaro ruošimas: į varškę įmušti kiaušinį, įberti druskos ir pipirų pagal skonį, įtarkuoti šiek tiek fermentinio sūrio ir sudėti smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišyti ir atidėti į šalį.

Virtinukų formavimas: tešlą iškočioti ant lygaus miltuoto paviršiaus. Apskritimams išspausti galima naudoti stiklinę. 

Ant kiekvieno apskritimo kraštelio dėti po šaukštelį ar daugiau įdaro ir gražiai užspausti kraštelius. Galima naudoti šakutę, gražiai užsukti rankomis arba suspaudus kampelius, padaryti ausytes.

Užvirti puode vandens, pasūdyti ir sudėti virtinukus. Virti, kol visi išplaukia į paviršių. Paskaninti sviestuku ir/arba grietine. Mėgaukitės!


Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...