Labai paprastai ir greitai pagaminamas, kai norisi kažko saldaus, bet tingisi terliotis virtuvėje... Labai tinka ant skrudintos duonos pusryčiams, su blynais, ledais!
4-5 stiklainėliams:
- 6-7 didesni prinokę bananai (bet nepernokę),
- 600 gr cukraus,
- 4 citrinų sultys,
- 1-2 a.š. cinamono,
- 1/2 a.š. druskos,
- 1 a.š. vanilinio cukraus,
- 100 gr smulkintų mėgstamų riešutų.
- Bananus sutraiškyti šakute ir sluoksniuoti su cukrumi tame pačiame puode, kurį vėliau statysite ant ugnies.
- Viską užbarstyti cinamonu ir druska bei užpilti citrinos sultimis.
- Uždengti dangčiu ir palikti bent valandai, kol cukrus ištirps ir susidarys sirupas.
- Tuo tarpu, galima pasiruošti stiklainius: juos gerai išplauti ir sustatyti įkaitinton iki 200 laipsnių orkaitėn sterilizuotis, o stiklainių dangtelius - pavirinti vandenyje.
- Bananų mišinį statyti ant silpnos ugnies ir užvirinti. Dar pakaitinti apie 20-30 minutėlių, kol masė sutirštės ir taps tąsi. Reikėtų karts nuo karto pamaišyti, kad džemas neprisviltų.
- Pabaigai suberti riešutėlius ir gerai išmaišius supilstyti į pasiruoštus stiklainiukus.
Mėgaukitės!
Pastaba: kartą atidarius stiklainį, jį būtinai laikykite šaldytuve.
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment