Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/10

Bananų džemas su riešutėliais


Labai paprastai ir greitai pagaminamas, kai norisi kažko saldaus, bet tingisi terliotis virtuvėje... Labai tinka ant skrudintos duonos pusryčiams, su blynais, ledais!

4-5 stiklainėliams:
  • 6-7 didesni prinokę bananai (bet nepernokę),
  • 600 gr cukraus,
  • 4 citrinų sultys,
  • 1-2 a.š. cinamono,
  • 1/2 a.š. druskos,
  • 1 a.š. vanilinio cukraus,
  • 100 gr smulkintų mėgstamų riešutų.




  1. Bananus sutraiškyti šakute ir sluoksniuoti su cukrumi tame pačiame puode, kurį vėliau statysite ant ugnies. 
  2. Viską užbarstyti cinamonu ir druska bei užpilti citrinos sultimis. 
  3. Uždengti dangčiu ir palikti bent valandai, kol cukrus ištirps ir susidarys sirupas.
  4. Tuo tarpu, galima pasiruošti stiklainius: juos gerai išplauti ir sustatyti įkaitinton iki 200 laipsnių orkaitėn sterilizuotis, o stiklainių dangtelius - pavirinti vandenyje.
  5. Bananų mišinį statyti ant silpnos ugnies ir užvirinti. Dar pakaitinti apie 20-30 minutėlių, kol masė sutirštės ir taps tąsi. Reikėtų karts nuo karto pamaišyti, kad džemas neprisviltų. 
  6. Pabaigai suberti riešutėlius ir gerai išmaišius supilstyti į pasiruoštus stiklainiukus. 


Mėgaukitės!
Pastaba: kartą atidarius stiklainį, jį būtinai laikykite šaldytuve.

Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...