Labai tinka savaitgalio pusryčiams prie rytinės kavos, užsitepus sviesto ar kreminės varškytės ir bananų džemo...
- 400 gr miltų,
- 2 a.š. kepimo miltelių,
- Žiūpsnis druskos,
- 30 gr (2 v.š.) sviesto,
- 2 v.š. rudojo cukraus (baltas tiks taip pat),
- 1 a.š. cinamono,
- 100 gr smulkintų datulių,
- 2-3 prinokę bananai,
- 150 gr jogurto,
- 300 ml pieno (gali reikėti šiek tiek daugiau).
- Įkaitinti orkaitę iki 220C, pakaitinti kepimo skardą (nereikia tepti sviestu nei miltuoti).
- Į dubenį persijoti sausus ingredientus, tada dėti kambario temperatūros sviestą ir gerai rankomis maišyti, kol viskas išsimaišys. Suberti smulkintas datules.
- Sumaišyti kartu sutraiškytą bananą, jogurtą ir pieną, o tada supilti į sausąjį mišinį.
- Paėmus peilį LABAI lengvai kapoti (maišyti), kol susiformuoja minkšta tešla.
- Išversti gautą masę ant vėsaus miltuoto paviršiaus ir suploti į 2.5 cm paplotį.
- Paplotį supjaustyti kvadratėliais ir iškart sudėti ant karštos skardos. Reikia palikti per pirštą vietos tarp kiekvieno, kadangi bekepdami jie didės.
- Kepti apie 12-15 minučių, kol gražiai iškyla, paruduoja ir tampa traškūs.
Šie pyragėliai skaniausi šilti. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment