Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/10

Bananų ir datulių pyragėliai (scones)

Labai tinka savaitgalio pusryčiams prie rytinės kavos, užsitepus sviesto ar kreminės varškytės ir bananų džemo...
  • 400 gr miltų,
  • 2 a.š. kepimo miltelių,
  • Žiūpsnis druskos,
  • 30 gr (2 v.š.) sviesto,
  • 2 v.š. rudojo cukraus (baltas tiks taip pat),
  • 1 a.š. cinamono,
  • 100 gr smulkintų datulių,
  • 2-3 prinokę bananai,
  • 150 gr jogurto,
  • 300 ml pieno (gali reikėti šiek tiek daugiau).





  1. Įkaitinti orkaitę iki 220C, pakaitinti kepimo skardą (nereikia tepti sviestu nei miltuoti). 
  2. Į dubenį persijoti sausus ingredientus, tada dėti kambario temperatūros sviestą ir gerai rankomis maišyti, kol viskas išsimaišys. Suberti smulkintas datules.
  3. Sumaišyti kartu sutraiškytą bananą, jogurtą ir pieną, o tada supilti į sausąjį mišinį.
  4. Paėmus peilį LABAI lengvai kapoti (maišyti), kol susiformuoja minkšta tešla.
  5. Išversti gautą masę ant vėsaus miltuoto paviršiaus ir suploti į 2.5 cm paplotį.
  6. Paplotį supjaustyti kvadratėliais ir iškart sudėti ant karštos skardos. Reikia palikti per pirštą vietos tarp kiekvieno, kadangi bekepdami jie didės.
  7. Kepti apie 12-15 minučių, kol gražiai iškyla, paruduoja ir tampa traškūs.
Šie pyragėliai skaniausi šilti. Mėgaukitės!

Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...