Šie sausainukai tiks bet kokia proga...
Sausainukų tešla:
- 200 gr miltų,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- 75 gr smulkaus cukraus,
- 75 gr sviesto,
- 2 a.š. tirpios kavos granulių,
- 1 a.š. karšto vandens,
- 1 kiaušinis.
- Įkaitinti orkaitę iki 180C.
- Į virtuvės kombainą sudėti miltus, cukrų ir sviestą ir išsukti, kol viskas taps panašu į trupinius.
- Atskirame puodelyje paruošti kavą: kavos granules sumaišyti su reikiamu kiekiu vandens. Įmušti kiaušinį ir viską išmaišyti. Tuomet kavos-kiaušinio mišinį supilti į virtuvės kombaine esančius trupinius ir sukti, kol susidarys vientisa tešla.
- Jei sausainukų tešla gaminama rankomis, dideliame dubenyje sutrinti sviestą su miltų-cukraus mišiniu, kol gausis trupiniai, tuomet supilti vandens-kavos-kiaušinio plakinį ir užminkyti tešlą.
- Ant stalo paviršiaus užbarstyti cukraus pudros, iškočioti 5mm storio tešlos lakštą ir naudojant mėgstamas formeles, išspausti 50-60 sausainukų. Jei tešla yra truputį minkšta, prieš ją naudojant, gerai būtų atvėsinti šaldiklyje bent 10 minučių.
- Sausainukus išdėlioti ant kepimo skardų (tepti riebalais nereikia!), paliekant tarp jų šiek tiek vietos. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gražiai paruduoja ir šiek tiek sukietėja sausainukų krašteliai.
- Ištraukus iš orkaitės, dar karštus atsargiai atkelti nuo skardų, kad nepriliptų ir palikti ant grotelių visiškai ataušti.
- Sausainukus galima puošti kaip tik norisi.
Sausainukai išliks švieži kelias dienas, jei juos sudėsite į dėžutę ir laikysite uždarius. Skanaus!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment