Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/03

Jautiena su džiovintais abrikosais (slyvomis)



Tai tradicinis marokietiškas patiekalas. Tinkantis tiek paprastai šeimyninės aplinkos vakarienei, tiek ypatingos šventės proga. Jis skanus ir lengvai pagaminamas.

Tai pikantiško ir saldaus skonio derinys. Saldumo patiekalui suteikia džiovinti abrikosai (slyvos), o visa kita - mėsos, ilgai troškintos su cinamonu, imbieru, pipirais ir šafranu dėka. 

Paprastai patiekalas gaminamas greitpuodyje, nors gali būti paruoštas ir moliniame puode, tačiau tuomet troškinti reikia bent 3 valandas.

4-6 porcijoms:
  • 1 kg jautienos, supjaustytos į 8-10 cm gabalėlius,
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai, sutarkuoti arba smulkiai supjaustyti,
  • 3 smulkintos česnako skiltelės,
  • 1 a.š. druskos,
  • 1 a.š. malto imbiero miltelių,
  • 1 a.š maltų pipirų,
  • 1/2 a.š. šafrano plaukelių,
  • 1/2 a.š. maltos ciberžolės (kurkumos),
  • 1 cinamono lazdelė,
  • 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus,
  • Nedaug šviežios kalendros.
  • Pora saujų džiovintų abrikosų,
  • 3 v.š. cukraus arba medaus,
  • 1 a.š. cinamono,
  • 1 ar 2 a.š. sezamo sėklyčių arba sauja kepintų migdolų.



  1. Į puodo dugną įpilti alyvuogių aliejaus, sudėlioti pusžiedžiais pjaustytą svogūną. 
  2. Mėsą sumaišyti su tarkuotu svogūnu, česnakėliu, prieskoniais bei smulkinta šviežia kalendra ir išdėlioti ant svogūnų pusžiedžių. 
  3. Įpilti 2 1/2 puodelio vandens, uždengti ir statyti molinį puodą ant vidutinės ugnies, leisti suburbuliuoti, tada sumažinus ugnį iki silpniausios, palikti bent 3 valandoms pasitroškinti, kol mėsa taps minkšta ir sumažės skysčių.
  4. P.S. Praėjus 2 valandoms nuo troškinimosi pradžios, reikia nupilti ir išsaugoti 1/2 puodelio troškinio skysčių!
  5. Kol mėsa troškinasi, į nedidelį puodą sudėti abrikosus (slyvas), užpilti nedaug vandens ir šiek tiek pridengus dangčiu kaitinti ant vidutinės ugnies apie 10-15 minučių, kol jie suminkštės. Nupilti vandenį ir pridėjus cukraus arba medaus, cinamono bei 1/2 puodelio išsaugotų skysčių, kaitinti dar 5-10 minučių, kol susidarys tąsus sirupas.
  6. Praėjus minėtoms 3 valandoms, mėsą išdėlioti ant didelės lėkštės (arba galima patiekti tiesiog tažinėje). Viską apdėlioti abrikosais ir apšlakstyti sirupu bei apibarstyti kepintais migdolais arba sezamo sėklomis. Skanaus!

Pastaba: geriau naudoti abrikosus nei slyvas, kadangi jie puikiai išlaiko savo formą.
Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...