- 115 gr sviesto,
- 225 gr (arba 1 stiklinė) cukraus,
- 3 kiaušiniai,
- 1 a.š. vanilės ekstrakto (vanilinio cukraus),
- 190 ml pieno,
- 240 gr miltų,
- 2 a.š. kepimo miltelių,
- 1 a.š. cinamono miltelių,
- 100 gr mėgstamų pasmulkintų riešutų.
- Minkštą, kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, įmušti po vieną kiaušinius ir supilti vanilę.
- Šiek tiek pamaišius, supilti kambario temperatūros pieną, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti.
- Pabaigoje suberti cinamoną ir smulkintus riešutus (juos galima šiek tiek pakepinti, pyragas bus tik skanesnis!)
- Gautą tešlą supilti į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir dėti kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol pyragas gražiai parus, o patikrinus jį mediniu pagaliuku, pyrago vidus bus sausas. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment