Tai švelnaus skonio augalinis aliejus, išgaunamas iš žemės riešutų. Parduodamas rafinuotas, nerafinuotas, šalto spaudimo ar kepintų riešutų aliejus, turintis stiprų riešutų skonį ir aromatą, kaip ir kepintų sezamo sėklų aliejus.
Dažniausiai naudojamas kiniečių, pietų ir pietryčių Azijos virtuvių patiekaluose, ne vien tik tam, kad suteiktų ypatingą skonį.
100 g žemės riešutų aliejus turi 17,7 g sočiųjų, 48,3 g mononesočiųjų ir 33,4 g polinesočiųjų riebalų.
Rafinuotas žemės riešutų aliejus nebeturi alergenų, pavojingų žmonėms alergiškiems riešutams.
Šis aliejus, kaip kiti augaliniai aliejai, naudojami gaminant muilą. Taip pat jis gali būti panaudojamas masažui.
Įdomumo dėlei: 1900 m. Paryžiaus parodoje, Otto Įmonė, Prancūzijos vyriausybės prašymu, parodė, kad žemės riešutų aliejus gali būti naudojamas, kaip kuro šaltinis dyzeliniui varikliui, tai buvo viena iš pirmųjų biodyzelino technologijų demonstracijų.
Linkėjimai, Krista.
Šaltinis: en.wikipedia.org
No comments:
Post a Comment