Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/10/18

Naminiai bananiniai ledai


Akimirksniu pagaminami ledai su bananais, tačiau reikalaujantys trupučio pasiruošimo...

4 porcijoms:
  • 6 prinokę bananai (apie 700 gr),
  • 2-3 valg.š. neriebaus Filadelfijos sūrio arba tiršto graikiško stiliaus natūralaus jogurto,
  • 1-2 valg.š. šviežiai spaustų apelsino sulčių,
  • 1 arbat.š. vanilinio cukraus,
  • Keli lašai laimo vaisiaus sulčių.
  1. Bananus iš vakaro nulupti, supjaustyti plonomis riekelėmis ir palikti pernakt šaldiklyje*.
  2. Kitą dieną, bananus išėmus iš šaldiklio palikti kambario temperatūroje 2-3 minutėms.
  3. Vis dar neatšilusias banano riekeles sudėti į virtuvės kombainą arba blenderio indą. Pridėti 1 valg.š. Filadelfijos sūrio arba graikiško jogurto, įpilti 1 valg.š. apelsino sulčių ir įberti vanilinio cukraus.
  4. Sukti, kol visa masė taps vienalytė. Reikia kartas nuo karto nuvalyti virtuvės kombaino sieneles, dar dėti sūrio ar jogurto bei apelsinų sulčių, kad gautume kreminę konsistenciją. 
  5. Pabaigai, įpilti laimo vaisiaus sulčių pagal skonį ir patiekti iškart.


Na, o jei ledų gavosi daugiau nei tikėjotės, juos puikiausiai galima užšąldyti šaldiklyje, sudėjus juos į plastikinį konteinerį. Taip juos galima laikyti net 1 mėnesį. Skanaus!



* Kaip paruošti bananus užšąldymui: visus bananus nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Visus gabalėlius sudėlioti ant skardos , pjaustymo lentos ar kitokio lygaus paviršiaus ir padėti į šaldiklį 30 minučių arba, kol bananai užšals. O tada galima juos sumesti į plastikinį maišelį ir panaudoti prireikus.

Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...