4 porcijoms:
- 6 prinokę bananai (apie 700 gr),
- 2-3 valg.š. neriebaus Filadelfijos sūrio arba tiršto graikiško stiliaus natūralaus jogurto,
- 1-2 valg.š. šviežiai spaustų apelsino sulčių,
- 1 arbat.š. vanilinio cukraus,
- Keli lašai laimo vaisiaus sulčių.
- Bananus iš vakaro nulupti, supjaustyti plonomis riekelėmis ir palikti pernakt šaldiklyje*.
- Kitą dieną, bananus išėmus iš šaldiklio palikti kambario temperatūroje 2-3 minutėms.
- Vis dar neatšilusias banano riekeles sudėti į virtuvės kombainą arba blenderio indą. Pridėti 1 valg.š. Filadelfijos sūrio arba graikiško jogurto, įpilti 1 valg.š. apelsino sulčių ir įberti vanilinio cukraus.
- Sukti, kol visa masė taps vienalytė. Reikia kartas nuo karto nuvalyti virtuvės kombaino sieneles, dar dėti sūrio ar jogurto bei apelsinų sulčių, kad gautume kreminę konsistenciją.
- Pabaigai, įpilti laimo vaisiaus sulčių pagal skonį ir patiekti iškart.
Na, o jei ledų gavosi daugiau nei tikėjotės, juos puikiausiai galima užšąldyti šaldiklyje, sudėjus juos į plastikinį konteinerį. Taip juos galima laikyti net 1 mėnesį. Skanaus!
* Kaip paruošti bananus užšąldymui: visus bananus nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Visus gabalėlius sudėlioti ant skardos , pjaustymo lentos ar kitokio lygaus paviršiaus ir padėti į šaldiklį 30 minučių arba, kol bananai užšals. O tada galima juos sumesti į plastikinį maišelį ir panaudoti prireikus.
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment