Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/11/19

Kaip teisingai spausti citrusinių vaisių sultis


Ar žinote, kaip teisingai paruošti, spausti ir saugoti citrusinius vaisius?

Tik šviežios citrinų, apelsinų, laimų ir greipfruto sultys turi geriausią skonį ir aromatą.

Kad išgautumėte kuo daugiau jų sulčių rekomenduojama:

  • Kambario temperatūroje laikytos citrinos, laimai ir apelsinai duos daugiau sulčių, nei tie citrusai, kurie buvo laikomi šaldytuve.
  • Pakaitinus vaisių mikrobangėje 15-20 sekundžių prieš spaudimą, išgausite daugiau sulčių. Tik nereikia perkaitinti, nes sultys ims virti.
  • Prispaudę delnu ridenkite vaisių ant stalo keletą kartų, prieš spaudžiant sultis.
  • Jei gaminant tereikia vos keletos vaisiaus sulčių lašų, paėmę dantų krapštuką pradurkite citruso odelę ir išspauskite tiek sulčių, kiek reikia. Taip vaisių dar galima laikyti kurį laiką šviežią, tereikia atgal įkišti krapštuką, kuriuo jį pradūrėte, citriną ar laimą įdėti į plastikinį maišelį ir laikyti šaldytuve.
  • Šviežias citrinos sultis galima laikyti šaldytuve iki savaitės laiko. Didesnį kiekį sulčių galima tiesiog supilstyti į ledukams gaminti skirtas formeles ir užšąldyti vėlesniam jų panaudojimui. 
  • Perkant citrusinius vaisius, reikėtų atkreipti dėmesį į jų išvaizdą. Nesirinkite raukšlėtų, pakeitusių spalvą ir vaisių su pažeista odele. Būtinai rinkitės vaisius su lygia odele, pakankamai sunkius pagal jų dydį.
  • Priklausomai nuo citruso rūšies, klimato, derliaus nuėmimo ir laikymo sąlygų citrinos savyje turi 30-45% sulčių.
Sulčių (žievelės) kiekis vaisiuose:
  
1 vidutinio dydžio citrina = apie 2-3 valg.š. citrinos sulčių = 1  1 arbat.š. citrinos žievelės
1 vidutinio dydžio laimo vaisius = apie 2 valg.š. laimo sulčių = 1 arbat.š. laimo žievelės
1 vidutinio dydžio apelsinas = apie 1/2 puodelio sulčių = 2 valg.š. apelsino žievelės

Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...