Šventinis varškės apkepas-pyragas. Pavadinau jį šventiniu dėl tos traškios migdolų plūtelės ant apkepo viršaus.
- 250 gr liesos varškės,
- 200 gr grūdėtosios varškės,
- 2 kiaušiniai,
- 1 arbat.š. kepimo miltelių,
- 5 valg.š. manų kruopų,
- 1/2 puodelio pieno,
- 5 valg.š. cukraus,
- 1 valg.š. vanilinio cukraus,
- Pora saujų razinų,
- 100 gr migdolų dribsnių.
- Manų kruopas užpilti pienu ir palikti valandėlei išbrinkti.
- Kaitinti orkaitę iki 180C temperatūros.
- Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi.
- Tuomet sudėti varškę ir grūdėtąją varškę.
- Suberti kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
- Supilti išbrinkusias manų kruopas bei karštu vandeniu nuplikytas razinas ir viską gerai išmaišyti.
- Atskirame inde kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į masę.
- Kepimo formos dugną ir kraštus ištepti sviestu ir pabarstyti manų kruopomis.
- Supylus gautą masę, apibarstyti migdolais ir trupučiu cukraus.
- Pašauti karšton orkaitėn ir kepti apie 40 minučių. Mėgaukitės!
No comments:
Post a Comment