Lengvas pyragas su riešutėliais ir kakava.
- 250 gr miltų,
- 2 arbat.š. kepimo miltelių,
- Žiūpsnis druskos,
- 3 didesni kiaušiniai,
- 2 arbat.š. vanilinio cukraus,
- 250 gr grietinėlės,
- 200 gr cukraus,
- 3 valg.š. saldžios (karšto šokolado gėrimui gaminti) kakavos,
- 100 gr smulkintų riešutų (žemės, graikinių ar migdolų)
- Šiek tiek cukraus pudros ar saldžios kakavos papuošimui.
- Dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską.
- Atskirai išplakti grietinėlę su 3-4 valg.š. cukraus iki švelnių putų, tačiau svarbu neperplakti.
- Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi.
- Į kiaušinių plakinį įmaišyti plaktą grietinėlę ir šiek tiek paplakti.
- Po truputį supilti likusį cukrų.
- Suberti miltus, kakavą bei riešutus ir atsargiai išplakti.
- Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.
- Kepti 190C įkaitintoje orkaitėje 30-45 minutes arba, kol pyrago vidurys iškepa, patikrinus jį mediniu pagaliuku.
- Ištraukus iš orkaitės, palikti kepimo formoje ataušti, o jau ataušusį - apibarstyti cukraus pudra ir/arba kakava. Mėgaukitės!
Linkėjimai, Krista.
No comments:
Post a Comment