Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/11/02

Kakavinis-riešutinis grietinėlės pyragas


Lengvas pyragas su riešutėliais ir kakava.
  • 250 gr miltų,
  • 2 arbat.š. kepimo miltelių,
  • Žiūpsnis druskos,
  • 3 didesni kiaušiniai,
  • 2 arbat.š. vanilinio cukraus,
  • 250 gr grietinėlės,
  • 200 gr cukraus,
  • 3 valg.š. saldžios (karšto šokolado gėrimui gaminti) kakavos,
  • 100 gr smulkintų riešutų (žemės, graikinių ar migdolų)
  • Šiek tiek cukraus pudros ar saldžios kakavos papuošimui.

  1. Dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską. 
  2. Atskirai  išplakti grietinėlę su 3-4 valg.š. cukraus iki švelnių putų, tačiau svarbu neperplakti.
  3. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius su  cukrumi. 
  4. Į kiaušinių plakinį įmaišyti plaktą grietinėlę ir šiek tiek paplakti. 
  5. Po truputį supilti likusį cukrų. 
  6. Suberti miltus, kakavą bei riešutus ir atsargiai išplakti. 
  7. Tešlą sukrėsti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. 
  8. Kepti 190C įkaitintoje orkaitėje 30-45 minutes arba, kol pyrago vidurys iškepa, patikrinus jį mediniu pagaliuku. 
  9. Ištraukus iš orkaitės, palikti kepimo formoje ataušti, o jau ataušusį - apibarstyti cukraus pudra ir/arba kakava. Mėgaukitės!



Linkėjimai, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...