Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/11/01

Indiškos kario pastos


Siūlau pasigaminti patiems, šių dažnai indiškuose patiekalų receptuose reikalingų pastų. Skamba įmantriai, tačiau tai labai paprasta ir greita.

Visos pastos gaminamos vienodai, tik keičiasi jų sudėtis:
  1. Nulupti česnaką ir imbierą.
  2. Kaitinti keptuvę ant vidutinės/karštos ugnies.
  3. Į sausą keptuvę suberti prieskonius.
  4. Keletą minutėlių pakepinti, kol viskas ima ruduoti ir pradeda skleisti nepaprastą aromatą, tuomet nukelti nuo ugnies.
  5. Kepintus prieskonius suberti į virtuvės kombainą (grūstuvą) ir viską sutrinti iki miltelių pavidalo.
  6. Galiausiai sudėti likusius ingredientus ir viską darkart pertrinti iki vientisos masės.

Korma pasta
2 skiltelės česnako / nykščio dydžio gabaliukas šviežios imbiero šaknies / ½ arbat.š. kajeno pipirų /1 arbat.š. garam masala / ½ arbat.š. jūros druskos / 2 valg.š. žemės riešutų aliejaus / 1 valg.š. pomidorų puré / 2 švieži žalieji čili pipiriukai / 3 valg.š. kokoso drožlių / 2 valg.š. maltų migdolų / mažas ryšulėlis šviežios kalendros.
Kepinimui: 2 arbat.š. kumino sėklų / 1 arbat.š. kalendros sėklų.

Jalfrezi pasta
skiltelės česnako / nykščio dydžio gabaliukas šviežios imbiero šaknies / 1 arbat.š. ciberžolės (kurkumos) / ½ arbat.š. jūros druskos / 2 valg.š. žemės riešutų aliejaus / 2 valg.š. pomidorų puré / 1 šviežias žaliasis čili pipiriukas / mažas ryšulėlis šviežios kalendros.
Kepinimui: arbat.š. kumino sėklų / 1 arbat.š. rudųjų garstyčių sėklų / 1 arbat.š. vaistinė ožragės sėklų / 1 arbat.š. kalendros sėklų.

Rogan josh pasta
skiltelės česnako / nykščio dydžio gabaliukas šviežios imbiero šaknies / 75 gr kepintų saldžiųjų pipirų iš stiklainio / 1 valg.š. paprikos / 1 arbat.š. rūkytos paprikos miltelių / 2 arbat.š. garam masala / 1 arbat.š. ciberžolės (kurkumos) / ½ arbat.š. jūros druskos / 2 valg.š. žemės riešutų aliejaus / 2 valg.š. pomidorų puré / 1 šviežias žaliasis čili pipiriukas / mažas ryšulėlis šviežios kalendros.
Kepinimui: arbat.š. kumino sėklų / 2 arbat.š. kalendros sėklų / 1 arbat.š. juodųjų pipirų grūdelių.

Tikka masala pasta
skiltelės česnako / nykščio dydžio gabaliukas šviežios imbiero šaknies / 1 arbat.š. kajeno pipirų / 1 valg.š. rūkytos paprikos miltelių / 2 arbat.š. garam masala / ½ arbat.š. jūros druskos / 2 valg.š. žemės riešutų aliejaus / 2 valg.š. pomidorų puré / 2 švieži žalieji čili pipiriukai / mažas ryšulėlis šviežios kalendros / 1 valg.š. kokoso drožlių / 2 valg.š. maltų migdolų.
Kepinimui: arbat.š. kumino sėklų / 1 arbat.š. kalendros sėklų.

Vindaloo pasta
skiltelės česnako / nykščio dydžio gabaliukas šviežios imbiero šaknies / 4 džiovintų raudonųjų čili pipiriukų / 1 valg.š. ciberžolės (kurkumos) / ½ arbat.š. jūros druskos / 3 valg.š. žemės riešutų aliejaus / 2 valg.š. pomidorų puré / 2 švieži žalieji čili pipiriukai / mažas ryšulėlis šviežios kalendros
Kepinimui: arbat.š. juodųjų pipirų grūdelių / 4 gvazdikėliai / 2 arbat.š. kalendros sėklų / 2 arbat.š. pankolio sėklų / 1 arbat.š. vaistinė ožragės sėklų.

 Sėkmės, Krista.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...