Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/28

Kvapnus vištienos ir porų pyragas

Sotus pyragas su vištiena ir porais, šaltiems žiemos vakarams.

4 asmenims:

* 175 gr miltų.
* 85 gr atvėsinto sviesto, sutarkuoto stambiais gabaliukaischilled butter , coarsely grated
* 50 gr tarkuoto Čederio sūrio,
* 1 arbat.š. garstyčių su grūdeliais.


Įdaras:

* 500 gr stambiai supjaustytos vištienos krūtinėlės, be kaulo ir odelės,
* 25 gr sviesto,
* 2 valg.š. alyvuogių aliejaus,
* 2 stambiais žiedais supjaustyti porai,
* 350 ml karšto vištienos sultinio,
* 1 valg.š. miltų,
* 85 gr smulkintų rėžiukų,
* 4 valg.š. grietinės,
* 1 valg.š. pieno.



  1. Ruošiame tešlą, pyragui užkloti: nedideliame dubenyje sumaišyti miltus, žiūpsnelį druskos ir sviestą, įmaišyti tarkuotą sūrį. Atskirame indelyje sumaišyti 2 valg.š. šalto vandens su garstyčiomis ir įmaišyti į gautą masę. Suformuoti kamuoliuką ir suvyniojus į maistinę plėvelę, palikti 30 minučių šaldytuve atvėsti.
  2. Keptuvėn dėti sviesto ir pilti šiek tiek aliejaus, jame apkepti vištienos gabaliukus, kol jie gražiai paruduoja. Sudėti porus ir dar viską pakepinti apie 2 -3 minutes, kol jie suminkštėja. Supilti sultinį, užvirinti, tuomet uždengus dangčiu viską troškinti ant mažos ugnies apie 15 minučių.
  3. Orkaitę įkaitinti iki 200C. 
  4. Pasiruošiamas ugniai atsparų indą, kuris turėtų būti ne mažesnis, kaip 1.2 litro talpos. Naudojant kiaurasamtį indan sudėti vištieną su porais, o padažą palikti keptuvėje vėlesniam panaudojimui.
  5. Iš  1 valg.š. vandens ir miltų pagaminama pasta. Ten pat įpilti 2 valg.š. sultinio, tuomet supilti į keptuvę ir pastoviai maišant kaitinti, kol sutirštėja. Nukėlus nuo ugnies įmaišyti smulkintus rėžiukus ir grietinę, pagardinti prieskoniais ir užpilti ant vištienos ir porų. Atvėsinti.
  6. Ištraukus iš šaldytuvo jau atvėsusią tešlą,  kočioti tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių, kol gaunamas pakankamas (t.y. didesnis nei kepimo indas) dydis. Nuimti viršutinę plėvelę, o tešlą uždėti ant kočėlo, tačiau vis dar su apatine plėvele.
  7. Šia tešla užkloti pyrago įdarą. Pašalinti likusią plėvelę, tešlą gerai prispausti ant kepimo indo kraštelių ir gražiai apipjauti nukarusios tešlos kraštus.
  8. Pyrago tešlos viduryje padaroma nedidelė skylutė. Viršus aptepamas pienu, kuris suteiks tešlai trapumo.
  9. Pašauti įkaitinton orkaitėn ir kepti 25-30 minučių, kol pyragas tampa gražios auksinės spalvos.

Šaltinis

1 comment:

Lina said...

Labai labai skanus pyragas!:) Bandėme kažkada vien porų pyragą, tai kai vien porai nelabai skanu.

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...