4 asmenims:
* 175 gr miltų.
* 85 gr atvėsinto sviesto, sutarkuoto stambiais gabaliukaischilled butter , coarsely grated
* 50 gr tarkuoto Čederio sūrio,
* 1 arbat.š. garstyčių su grūdeliais.
Įdaras:
* 500 gr stambiai supjaustytos vištienos krūtinėlės, be kaulo ir odelės,
* 25 gr sviesto,
* 2 valg.š. alyvuogių aliejaus,
* 2 stambiais žiedais supjaustyti porai,
* 350 ml karšto vištienos sultinio,
* 1 valg.š. miltų,
* 85 gr smulkintų rėžiukų,
* 4 valg.š. grietinės,
* 1 valg.š. pieno.
- Ruošiame tešlą, pyragui užkloti: nedideliame dubenyje sumaišyti miltus, žiūpsnelį druskos ir sviestą, įmaišyti tarkuotą sūrį. Atskirame indelyje sumaišyti 2 valg.š. šalto vandens su garstyčiomis ir įmaišyti į gautą masę. Suformuoti kamuoliuką ir suvyniojus į maistinę plėvelę, palikti 30 minučių šaldytuve atvėsti.
- Keptuvėn dėti sviesto ir pilti šiek tiek aliejaus, jame apkepti vištienos gabaliukus, kol jie gražiai paruduoja. Sudėti porus ir dar viską pakepinti apie 2 -3 minutes, kol jie suminkštėja. Supilti sultinį, užvirinti, tuomet uždengus dangčiu viską troškinti ant mažos ugnies apie 15 minučių.
- Orkaitę įkaitinti iki 200C.
- Pasiruošiamas ugniai atsparų indą, kuris turėtų būti ne mažesnis, kaip 1.2 litro talpos. Naudojant kiaurasamtį indan sudėti vištieną su porais, o padažą palikti keptuvėje vėlesniam panaudojimui.
- Iš 1 valg.š. vandens ir miltų pagaminama pasta. Ten pat įpilti 2 valg.š. sultinio, tuomet supilti į keptuvę ir pastoviai maišant kaitinti, kol sutirštėja. Nukėlus nuo ugnies įmaišyti smulkintus rėžiukus ir grietinę, pagardinti prieskoniais ir užpilti ant vištienos ir porų. Atvėsinti.
- Ištraukus iš šaldytuvo jau atvėsusią tešlą, ją kočioti tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių, kol gaunamas pakankamas (t.y. didesnis nei kepimo indas) dydis. Nuimti viršutinę plėvelę, o tešlą uždėti ant kočėlo, tačiau vis dar su apatine plėvele.
- Šia tešla užkloti pyrago įdarą. Pašalinti likusią plėvelę, tešlą gerai prispausti ant kepimo indo kraštelių ir gražiai apipjauti nukarusios tešlos kraštus.
- Pyrago tešlos viduryje padaroma nedidelė skylutė. Viršus aptepamas pienu, kuris suteiks tešlai trapumo.
- Pašauti įkaitinton orkaitėn ir kepti 25-30 minučių, kol pyragas tampa gražios auksinės spalvos.
Šaltinis
1 comment:
Labai labai skanus pyragas!:) Bandėme kažkada vien porų pyragą, tai kai vien porai nelabai skanu.
Post a Comment