Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/28

Greita morkų ir graikinių riešutų duona

Greitai pagaminama ir daug darbo nereikalaujanti duona su morkomis ir graikiniais riešutais.

Vienam kepaliukui:
  • 350 gr miltų,
  • 150 gr nesijotų miltų,
  • 1 arbat.š. druskos,
  • 2 arbat.š. sodos,
  • 150 gr tarkuotų morkų,
  • Sauja kepintų graikinių riešutų,
  • 300 ml neriebaus graikiško stiliaus jogurto,
  • 125 ml pusriebio pieno.
  1. Įkaitinti orkaitę iki 230C.
  2. Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir sodą, tuomet įmaišyti morkų tarkius, kepintus graikinius riešutus ir supilti jogurtą bei pakankamai pieno tam, kad susidarytų monkšta, bet lipnoka tešla. 
  3. Išvertus gautą masę ant miltuoto paviršiaus, suformuoti apvalios formos kepaliuką, truputį jį spūstelėti  ir padėti ant kepimo skardos. 
  4.  Padarius vieną ar kelis pjūvius, pašauti karšton orkaitėn ir kepti 30 minučių, kol gražiai iškyla ir paruduoja. 
  5. Jei stuktelėsite į duonos plūtelę, turėtų girdėtis duslus garsas, kadangi duona yra tuščiavidurė.
Šaltinis

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...