Vienam kepaliukui:
- 350 gr miltų,
- 150 gr nesijotų miltų,
- 1 arbat.š. druskos,
- 2 arbat.š. sodos,
- 150 gr tarkuotų morkų,
- Sauja kepintų graikinių riešutų,
- 300 ml neriebaus graikiško stiliaus jogurto,
- 125 ml pusriebio pieno.
- Įkaitinti orkaitę iki 230C.
- Dubenyje sumaišyti miltus, druską ir sodą, tuomet įmaišyti morkų tarkius, kepintus graikinius riešutus ir supilti jogurtą bei pakankamai pieno tam, kad susidarytų monkšta, bet lipnoka tešla.
- Išvertus gautą masę ant miltuoto paviršiaus, suformuoti apvalios formos kepaliuką, truputį jį spūstelėti ir padėti ant kepimo skardos.
- Padarius vieną ar kelis pjūvius, pašauti karšton orkaitėn ir kepti 30 minučių, kol gražiai iškyla ir paruduoja.
- Jei stuktelėsite į duonos plūtelę, turėtų girdėtis duslus garsas, kadangi duona yra tuščiavidurė.
No comments:
Post a Comment