Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/23

Morkos marokietiškai



Marokietiškai paruoštos morkos, labai tinkančios prie mėsos ir žuvies patiekalų.
  • 1 kg morkų,
  • 60 ml alyvuogių aliejaus,
  • 60 ml balzaminio acto,
  • Pluoštelis šviežios petražolės,
  • Apie 1 arbat.š. tarkuoto česnako,
  • 1/2 valg.š. paprikos,
  • 1/2 valg.š. kumino,
  • 1/2 arbat.š. druskos,
  • 1/4 arbat.š. malto juodojo pipiro.
  1. Nulupti morkas ir supjaustyti įstrižomis riekelėmis.
  2. Į puodą įpilti vandens, suberti supjaustytas morkas ir virti, kol suminkštės.
  3. Pagardo ruošimas: į nedidelį dubenėlį supilti aliejų, balzaminį actą, įmaišyti visus likusius ingredientus. Išmaišyti.
  4. Kai morkos suminkštėja, jas dar karštas sumaišyti su paruoštu pagardu. Labai gerai išmaišykite. Skanus tiek karštas, tiek šaltas garnyras.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...