Marokietiškai paruoštos morkos, labai tinkančios prie mėsos ir žuvies patiekalų.
- 1 kg morkų,
- 60 ml alyvuogių aliejaus,
- 60 ml balzaminio acto,
- Pluoštelis šviežios petražolės,
- Apie 1 arbat.š. tarkuoto česnako,
- 1/2 valg.š. paprikos,
- 1/2 valg.š. kumino,
- 1/2 arbat.š. druskos,
- 1/4 arbat.š. malto juodojo pipiro.
- Nulupti morkas ir supjaustyti įstrižomis riekelėmis.
- Į puodą įpilti vandens, suberti supjaustytas morkas ir virti, kol suminkštės.
- Pagardo ruošimas: į nedidelį dubenėlį supilti aliejų, balzaminį actą, įmaišyti visus likusius ingredientus. Išmaišyti.
- Kai morkos suminkštėja, jas dar karštas sumaišyti su paruoštu pagardu. Labai gerai išmaišykite. Skanus tiek karštas, tiek šaltas garnyras.
No comments:
Post a Comment