Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2012/12/24

Kūčiukai


Skanu, paprasta ir greita.
  •  1 pakelis (7 gr) sausų greito veikimo mielių,
  • 1/2 litro šilto vandens,
  • Apie 1 kg miltų,
  • 2 valg. šaukštai cukraus,
  • 1 arbat.š. druskos,
  • Sauja aguonų (sezamo sėklyčių ar net skaldytų riešutų).
  1. Dideliame dubenyje mielės sumaišyti su cukrumi ir užpilti šiltu vandeniu. Kai mielės pradeda putoti, reikia pilti miltus ir maišyti, kol tešla tampa panaši į tirštą blynų tešlą.
  2. Tuomet ją palikti šiltai pakilti bent pusvalandžiui. Į kiek pakilusią tešlą reikia pilti daugiau miltų ir minkyti, tačiau tešla neturi būti kieta. Tuomet ji vėl paliekama kilti apie 30 minučių.
  3. Iš pakilusios tešlos formuojama maždaug piršto storio gyvatėlė, ji pavoliojama miltuose ir supjaustoma nedideliais gabalėliais.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 190-200C.
  5. Kepimo skarda išklojama sviestiniu popieriumi, ant kurio sudedame supjaustyti gabalėliai.
  6. Kūčiukai pašaunami karšton orkaitėn ir kepami. kol gražiai iškyla ir paruduoja.

Idėja

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...