- 1 pakelis (7 gr) sausų greito veikimo mielių,
- 1/2 litro šilto vandens,
- Apie 1 kg miltų,
- 2 valg. šaukštai cukraus,
- 1 arbat.š. druskos,
- Sauja aguonų (sezamo sėklyčių ar net skaldytų riešutų).
- Dideliame dubenyje mielės sumaišyti su cukrumi ir užpilti šiltu vandeniu. Kai mielės pradeda putoti, reikia pilti miltus ir maišyti, kol tešla tampa panaši į tirštą blynų tešlą.
- Tuomet ją palikti šiltai pakilti bent pusvalandžiui. Į kiek pakilusią tešlą reikia pilti daugiau miltų ir minkyti, tačiau tešla neturi būti kieta. Tuomet ji vėl paliekama kilti apie 30 minučių.
- Iš pakilusios tešlos formuojama maždaug piršto storio gyvatėlė, ji pavoliojama miltuose ir supjaustoma nedideliais gabalėliais.
- Įkaitiname orkaitę iki 190-200C.
- Kepimo skarda išklojama sviestiniu popieriumi, ant kurio sudedame supjaustyti gabalėliai.
- Kūčiukai pašaunami karšton orkaitėn ir kepami. kol gražiai iškyla ir paruduoja.
Idėja
No comments:
Post a Comment