1 asmeniui:
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 (apie 110 gr) lašišos filė gabalėlis su odele
- Keptuvėje ant didelės ugnies kaitinti aliejų.
- Kai aliejus tampa labai karštas, keptuvėn dėti lašišos filė ir kepti apie 3-5 minutes ant kiekvienos pusės.
- Paliekant lašišos filė keptuvėje, reikia nupilti aliejų ir vietoj jo supilti balzaminį actą ir jame pakepti žuvį dar 2 minutes.
- Galiausiai žuvį aplieti medumi ir apibarstyti sezamo sėklomis. Lašišą išimti iš keptuvės ir laikyti šiltai, kol gaminsite padažiuką.
- Keptuvėje likusį skystį praskiesti karštu vandeniu ir ant didelės ugnies truputį pavirinti. Štai ir visas padažas.
- Patiekti didelėje lėkštėje su bulvių koše ir salotomis arba vien tik su virtomis daržovėmis, lašišą apliejus pasigamintu padažiuku. Mėgaukitės!
Pagal Ready Steady Cook)
No comments:
Post a Comment