Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/14

Medumi glazūruota lašiša

Skanūs, greiti ir sveiki pietūs arba vakarienė.

1 asmeniui:
1 valg.š. alyvuogių aliejaus

1 (apie 110 gr) lašišos filė gabalėlis su odele

1 valg.š. balzaminio acto

2 arbat.š. skysto medaus

2 arbat.š. sezamo sėklyčių

1 valg.š. karšto vandens
  1. Keptuvėje ant didelės ugnies kaitinti aliejų.
  2. Kai aliejus tampa labai karštas, keptuvėn dėti lašišos filė ir kepti apie 3-5 minutes ant kiekvienos pusės.
  3. Paliekant lašišos filė keptuvėje, reikia nupilti aliejų ir vietoj jo supilti balzaminį actą ir jame pakepti žuvį dar 2 minutes.
  4. Galiausiai žuvį aplieti medumi ir apibarstyti sezamo sėklomis. Lašišą išimti iš keptuvės ir laikyti šiltai, kol gaminsite padažiuką.
  5. Keptuvėje likusį skystį praskiesti karštu vandeniu ir ant didelės ugnies truputį pavirinti. Štai ir visas padažas.
  6. Patiekti didelėje lėkštėje su bulvių koše ir salotomis arba vien tik su virtomis daržovėmis, lašišą apliejus pasigamintu padažiuku. Mėgaukitės!


Pagal Gino D'Acampo (iš Ready Steady Cook)

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...