Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/14

Mėtų pesto padažas

Skanus mėtinis pagardas, labai tinkantis su aviena.


Pora saujų šviežios mėtos lapelių
Pora saujų šviežios petražolės lapelių
1 citrinos sultys
5 valg.š. alyvuogių aliejaus
1/2 arbat.š. druskos

  1. Nuplauti mėtos ir petražolės lapelius ir gerai nusausinti.
  2. Išspausti citrinos sultis.
  3. Žalumynus patalpinti į virtuvės kombaino indą ir susmulkinti.
  4. Supilti citrinos sultis, įberti druskos ir vėl įjungus virtuvės kombainą, pamažu, lėta srovele pilti alyvuogių aliejų. Maišyti, kol padažas tampa vienalytis. 
  5. Dabar vertėtų paragauti! Jei norisi labiau aliejingos tekstūros, tereikia įpilti keletą valgomųjų šaukštų aliejaus ir dar kartą gerai viską išmaišyti kombainu. Viskas!
  6. Šį padažą galima puikiausiai laikyti šaldytuve apie savaitę, tereikia jį sudėti į sandarų indą (geriausia stiklainėlį). Taip pat galima jį užšąldyti žiemai. Labai dera su bulvėmis ar makaronais, arba tiesiog sumaišytas su jogurtu.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...