Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/03/18

Mėsos kukuliai marokietiškai


Skanūs ir greitai pagaminami mėsos kukuliai su padažiuku marokietiškai. 
500 gr liesos jautienos faršo,
1 valg.š. maltos saldžiosios paprikos miltelių,
1 arbat.š. malto kumino,
Truputis maltos kalendros,
Druskos pagal skonį,
Žiūpsnis kajeno pipirų,
Žiūpsnis malto juodojo pipiro,
Svogūnas,
Skiltelė česnako,
Šviežios petražolės lapelių,
Truputis aliejaus kepimui.
  1. Į didesnį dubenį patalpinti faršą, apibarstyti prieskoniais ir druska.
  2. Smulkiai supjaustyti svogūną ir česnaką ir suberti ant faršo.
  3. Smulkiai sukapoti šviežias petražoles ir viską sudėjus į dubenį gerai išmaišyti rankomis.
  4. Drėgnomis rankomis formuoti nedidelius kukulius ir dėti į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus.
  5. Trumpai apkepti iš abiejų pusių ir galiausiai įpylus šiek tiek vandens leisti jiems pasitroškinti.
  6. Kai kukuliai paruošti, reikia juos ištraukti iš keptuvės.
  7. Gaminti padažiuką: į ant keptuvės dugno likusius riebaliukus, svogūniukus ir traškančius mėsos trupinėlius, įpilti vos vos vandens, leisti viskam suburbuliuoti ir nukelti nuo ugnies.
  8. Mėsos kukulius gražiai surikiuoti ant lėkštės, aplieti padažu ir ragauti.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...