Kalakutienai:
Apie 700 gr kalakutienos krūtinėlės filė
6 valg.š. sojos padažo
6 valg.š. skysto medaus
6 valg.š. alyvuogių aliejaus
6 valg.š. sezamo sėklyčių
6 valg.š. sojos padažo
6 valg.š. skysto medaus
6 valg.š. alyvuogių aliejaus
6 valg.š. sezamo sėklyčių
Morkų ir pastarnokų košė:
350 gr morkų
500 gr pastarnokų
Žiūpsnis malto muskato riešuto
Druska ir pipirai pagal skonį
Druska ir pipirai pagal skonį
50 gr sviesto
1. Kalakutieną supjaustyti plonomis juostelėmis, sudėti į didesnį dubenį ir aplieti sojos padažu, medumi ir alyvuogių aliejumi. Gerai išmaišyti ir palikti šiek tiek pasimarinuoti ir prisigerti to viso gėrio.
2. Įkaitinti
keptuvę ant didesnės ugnies, sudėti mėsą ir kepinti, kol gražiai apskrunda,
t.y. apie 10 minučių.
Tuomet apibarstyti sezamo sėklomis ir dar keletą minutėlių viską pakepti.
3. Kol
mėsa kepa, ruošti daržoves: į nedidelį puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu
sumesti stambiai pjaustytas morkas ir pavirti apie 5 minutes, tuomet laikas stambiai pjaustytiems pastarnokams. Viską virti, kol daržovės suminkštėja.
4. Nupilti vandenį. Puodą su daržovėmis vėl statyti ant vidutinės ugnies ir leisti likusiam vandeniui išgaruoti.
No comments:
Post a Comment