15
didesnių blynų:
4
vidutinio dydžio bulvės
1
vidutinio dydžio cukinija
1
svogūnas
2
kiaušiniai
6
valg.š. miltų
Aliejus
kepimui
Druska,
pipirai pagal skonį
Džiovintos
petražolės ir krapiukų
Grietinės
ar jogurto
- Į dubenį burokine trintuve sutarkuoti bulves bei cukiniją, svogūną, įmušti abu kiaušinius ir suberti miltus. Paskaninti druska, pipirais ir džiovintomis žolelėmis. Labai gerai išmaišyti.
- Didelėje keptuvėje, ant vidutinės ugnies kaitinti aliejų. Gautą masę kabinti šaukštu, dėti keptuvėn ir truputėlį suploti.
- Kepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduoja.
- Patiekti su grietine arba tirštu jogurtu, apibarsčius krapiukais.
Vos tik įdėjus kepti pirmus blynus, pasklido nepaprastas aromatas... ir vaikai ėmė sukti ratus aplink mane, kaip bitės aplink avilį, vis klausinėdami, mama, kada... kada?
No comments:
Post a Comment