3 kiaušiniai
250 gr rikotos sūrio
250 gr grūdėtosios varškės
200 gr kreminės varškės
5 valg.š. cukrus
1 arbat.š. kepimo miltelių
1 arbat.š. vanilinio cukraus
1 arbat.š. cinamono
150 gr razinų
80-100 gr smulkintų žemės riešutų
5-6 valg.š. miltų,
Žiūpsnelis druskos
2-3 valg.š. pieno
Truputis aliejaus
- Kaitinti orkaitę iki 190 laipsnių C.
- Į didelį dubenį įmušti visus kiaušinius, gerai išplakti.
- Sudėti visas varškes, supilti aliejų ir pieną bei suberti cukrų, druską, kepimo miltelius, cinamoną ir vanilinį cukrų. Gerai išplakti.
- Į purią tešlą suberti razinas, riešutus ir miltus, dar kartą viską gerai išmaišyti, kad masė taptų vienalytė.
- Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir supilti gautą masę.
- Pašauti įkaitinton orkaitėn ir kepti apie 1 valandą, kol gražiai paruduoja ir sutvirtėja pyrago viduriukas. Patikrinti mediniu pagaliuku.
- Ištraukus iš orkaitės atvėsinti. Galima apibarstyti cukraus pudra arba papuošti, kaip širdis geidžia.
No comments:
Post a Comment