Spausdinti [PDF]

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

2013/04/30

Cinamoninis sūrpyragis su razinomis ir riešutais

Gimimo dienos proga nutariau pasilepinti ir iškepti skanų pyragą, net su trimis varškės (sūrio) rūšimis: rikota, grūdėtaja ir kremine varškėmis. Pyragas pavyko labai minkštas, purus, paskanintas cinamonu, razinomis ir riešutais.
3 kiaušiniai
250 gr rikotos sūrio
250 gr grūdėtosios varškės
200 gr kreminės varškės
5 valg.š. cukrus
1 arbat.š. kepimo miltelių
1 arbat.š. vanilinio cukraus
1 arbat.š. cinamono
150 gr razinų
80-100 gr smulkintų žemės riešutų
5-6 valg.š. miltų,
Žiūpsnelis druskos
2-3 valg.š. pieno
Truputis aliejaus
  1. Kaitinti orkaitę iki 190 laipsnių C.
  2. Į didelį dubenį įmušti visus kiaušinius, gerai išplakti. 
  3. Sudėti visas varškes, supilti aliejų ir pieną bei suberti cukrų, druską, kepimo miltelius, cinamoną ir vanilinį cukrų. Gerai išplakti.
  4. Į purią tešlą suberti razinas, riešutus ir miltus, dar kartą viską gerai išmaišyti, kad masė taptų vienalytė.
  5. Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir supilti gautą masę.
  6. Pašauti įkaitinton orkaitėn ir kepti apie 1 valandą, kol gražiai paruduoja ir sutvirtėja pyrago viduriukas. Patikrinti mediniu pagaliuku.
  7. Ištraukus iš orkaitės atvėsinti. Galima apibarstyti cukraus pudra arba papuošti, kaip širdis geidžia.

No comments:

Sticky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...